Δημοτικές Εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Δήμου Αθηναίων!
Δες ποιοι είναι οι υποψήφιοι του Δήμου Αθηναίων για τις Δημοτικές Εκλογές 2019!

Οι Δημοτικές Εκλογές 2019 θα γίνουν την Κυριακή 19 Μαΐου, ο πρώτος γύρος, και την Κυριακή στις 26 Μαΐου, ο δεύτερος γύρος. Όσο πλησιάζει ο καιρός αυτός θα πρέπει να ξέρεις ποιοι κατεβαίνουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο σου.

Για αυτό και εμείς θα στους παρουσιάσουμε αναλυτικά! Αρχίζοντας από τον Δήμο Αθηναίων, όπου εκεί έχουμε 14 υποψήφιους δημάρχους, με έναν από αυτούς να είναι τελείως ανεξάρτητος!

Δες αναλυτικά:

1. Γιώργος Βουλγαράκης με τον συνδυασμό Αθήνα και πάλι Αθήνα

Είναι ο μόνος ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων, που, μάλιστα, μέσα στον Μάρτιο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος! Έχει μεγάλη ιστορία στην πολιτική σκηνή, καθώς έχει περάσει από διάφορες υπουργικές θέσεις (Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Υπουργός Πολιτισμού κ.ά.). Η ανακοίνωση γράφει:

“Έχω μια πόλη στην καρδιά μου! Είμαι περήφανος για την ιστορία της. Θυμάμαι και αναπολώ πολλές φορές, τις φωτεινές στιγμές της. Την έχω ζήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρω τις δυνατότητές της αλλά και βιώνω τις αδυναμίες της.

Τη βλέπω εγκαταλελειμμένη και πληγωμένη. Ακούω τα γιατί των ανθρώπων της. Την έχω ονειρευτεί στην προοπτική της καθαρή, ασφαλή, φιλική, σύγχρονη και φωτεινή. Για αυτό το όραμα, έχω το σχέδιο και θέλω να γίνει πραγματικότητα. Έχω την Αθήνα στην καρδιά μου και για αυτή την Αθήνα αξίζει να αγωνιστούμε! ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ.”

2. Παύλος Γερουλάνος με τον συνδυασμό Αθήνα είσαι Εσύ

Ο κ. Γερουλάνος κατεβαίνει με τον συνδυασμό “Αθήνα είσαι Εσύ” έχοντας την υποστήριξη των κομμάτων Κίνημα Αλλαγής και ΠΡΑΤΤΩ. Ακόμη ένα πρόσωπο που έχει αφήσει το στίγμα του στην πολιτική σκηνή της χώρας. Έχει υπάρξει βουλευτής, αλλά και υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού.

“Αθήνα Είσαι Εσύ” είναι το όνομα της παράταξης, με μήνυμα “Δίνουμε Πνοή σε κάθε γειτονιά”. Γιατί, όπως εξήγησε και ο ίδιος:

“Εμείς, εγώ, εσείς, εσύ, είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για την Αθήνα που αγαπάμε. Μόνο μαζί και μόνο έτσι μπορούμε να νοιαστούμε και για γνώση για την πόλη και τις ανάγκες της μπορούμε να δώσουμε πνοή σε κάθε γειτονιά.”

3. Νάσος Ηλιόπουλος με τον συνδυασμό Ανοιχτή Πόλη

Ο κύριος Ηλιόπουλος έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ. Ένας από τους πιο νέους υποψηφίους δημάρχους, καθώς γεννήθηκε το 1983. Έχει υπάρξει και υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ποιος είναι ο συνδυασμός αυτός:

Η Ανοιχτή Πόλη, η δημοτική κίνηση που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ιδρύθηκε στις αρχές του 2006. Η Ανοιχτή Πόλη από την ίδρυσή της συνεργάζεται με τα διεκδικητικά κινήματα πολιτών στις γειτονιές της πόλης και είναι ανοιχτή σε κάθε ενεργό πολίτη που έχει διαφορετική οπτική για τον τρόπο που θα έπρεπε να οργανώνεται και να λειτουργεί η πόλη και θέλει να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση σύγχρονων ριζοσπαστικών λύσεων στα προβλήματα της Αθήνας.

4. Αυγή Θεοδόση με τον συνδυασμό Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα

Η Αυγή Θεοδόση έχει την υποστήριξη του κόμματος Λαϊκή Ενότητα. Η κυρία Θεοδόση έχει ενεργό δράση στα κοινά και έχει εκλεγεί για δύο θητείες δημοτικός Σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων!

Η ίδια δήλωσε:

“Η πόλη μας μπορεί να αλλάξει και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συλλογική προσπάθεια. Ναι, θα την αλλάξουμε την Αθήνα. Θα γίνει μία πόλη φιλική, καθαρή και ανθρώπινη. Θα εμπνέει ασφάλεια στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,νερό.

Δεν θα υπάρχει κανείς συνάθρωπός μας να διανυκτερεύει στο πεζοδρόμιο ή στα παγκάκια και να αναζητά τροφή από τους κάδους απορριμάτων. Κανείς πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από τον Δήμο Αθηναίων. Μέτρα για την εμπορική και επαγγελματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κέντρο και τις συνοικίες.”

5. Βασίλης Καπερνάρος με τον συνδυασμό Αθήνα, το σπίτι μας

Ο Βασίλης Καπερνάρος έχει την υποστήριξη του κόμματο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός. Ο κύριος Καπερνάρος είναι δικηγόρος και έχει υπάρξει και δημοτικός σύμβουλος, ενώ στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές 2019 θα κατέβει ως δήμαρχος.

Δες αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Αποτελούμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ κίνηση που βασίζεται στη δογματική αντίληψη μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποί της, πρέπει να είναι ανεξάρτητοι από κόμματα και μακριά από την χειραγώγηση τους. Διότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να διοικείται από κομματικούς εντολοδόχους. Δεν θέλει πάτρωνες. Δεν έχει ανάγκη από επιφανειακούς και δήθεν ιδεολόγους, οι οποίοι εξυπηρετούν επαγγελματικά κομματικές τους σκοπιμότητες, αδιαφορώντας για τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης. Δεν χρειάζεται καριερίστες της πολιτικής που τη βλέπουν και τη χρησιμοποιούν ως τον τελευταίο σταθμό, πριν τον προορισμό τους, που είναι το Κοινοβούλιο ή το Ευρωκοινοβούλιο.

Η πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη μας, συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2019, για να υπηρετήσει την θεσμικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων.

Μακριά από κόμματα-εντολείς, τα οποία υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν τους ευνοούμενους τους.

Μακριά από την υποτέλεια στον Φεουδάρχη-κόμμα, διότι η Αθήνα και οι δημότες της δεν είναι φέουδο.

Πραγματικά ανεξάρτητη και γι’ αυτό συγκρουσιακή με το πολιτικό σύστημα που μέχρι σήμερα έχει περιχαρακώσει τις δυνατότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, αφαιρώντας του αρμοδιότητες και ευτελίζοντας τον σκοπό της ύπαρξης του.

Πραγματικά ανεξάρτητη, για να μπορεί να προστατεύει, χωρίς διαπραγματεύσεις και συμψηφισμούς τα συμφέροντα των δημοτών, ασκώντας τα έννομα δικαιώματα και δυνατότητες της, για να ισχύσει ο ΝΟΜΟΣ και η ΤΑΞΗ. Παντού. Από το κέντρο της μέχρι την τελευταία γειτονιά της.

Γιατί η Αθήνα δεν είναι μόνο η πόλη μας. Η Αθήνα είναι το σπίτι μας.

Και γι’ αυτό αναλαμβάνουμε την ευθύνη.”

6. Γιώργος Καραμπελιάς με τον συνδυασμό Αθήνα για την Ελλάδα

Ο κύριος Καραμπελιάς υποστηρίζεται από το κόμμα Κίνημα Άρδην. Από το 1995 είναι εκδότης και αρχισυντάκτης του διμηνιαίου περιοδικού “Άρδην”, που συνεχίζει να εκδίδεται. Αποτελεί ιδρυτικό και εξέχον μέλος της Κίνησης Πολιτών Άρδην, που δημιουργήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011.

Το Νοέμβριο του 2016 συνιδρύει το Κίνημα Άρδην και το 2019 συμμετέχει ως επικεφαλής του σχήματος “Αθήνα για την Ελλάδα” στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα αρθρογραφεί σε εφημερίδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Συγκαταλέγεται σε μια ομάδα διανοούμενων και πολιτικών του αριστερόστροφου εθνικισμού, που συνδυάζουν την Ορθοδοξία με την εναντίωση στην παγκοσμιοποίηση και εθνικιστικές ιδέες, εκφρασμένες με αριστερή ορολογία.

7. Ηλίας Κασιδιάρης με τον συνδυασμό Ελληνική Αυγή για την Αθήνα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο συνδυασμός του έχει την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής.

8. Κώστας Καψής με τον συνδυασμό Αθήνα – Πράσινος Δήμος

Ο κ. Καψής έχει την υποστήριξη του κόμματο Πράσινο Κίνημα. Ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματο και χρόνια αυτοδιοικητικός Κώστας Καψής.

Τρεις φορές εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μία φορά νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και μία φορά περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με εμπειρία και έντονη κινηματική δράση.

9. Πέτρος Κωνσταντίνου Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου έχει την υποστήριξη του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ανακοίνωση του συναδυασμού γράφει τα εξής:

“Συμμετέχουμε στην εκλογική μάχη του Δήμου Αθήνας με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον δημοτικό σύμβουλο μας Πέτρο Κωνσταντίνου.

Σας καλούμε να δώσουμε μαζί τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την αντικαπιταλιστική δημοτική κίνηση “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” για να ενισχυθεί η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο και στις γειτονιές της πόλης.

Έχουμε να δώσουμε μάχες! Διεκδικούμε!”

10. Κώστας Μπακογιάννης με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά

Ο Κώστας Μπακογιάννης με τις πρώτες δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι πρώτος στις προτιμήσεις για δήμαρχος Αθηνών. Έχει την υποστήριξη των κομμάτων Νέα Δημοκρατία και Το Ποτάμι. Ο κύριος Μπακογιάννης έχει έντονο πολιτικό έργο, καθώς έχει επιτελέσει δήμαρχος Καρπενησίου και, σήμερα, είναι περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας.

Το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Κώστα Μπακογιάννη είναι: “Ξεκινάμε μαζί, για να φέρουμε τα κάτω πάνω”. Οι βασικές ιδέες του συνδυασμού συνοψίζονται στα παρακάτω:

“Ότι είναι δημόσιο, δεν είναι κρατικό. Η αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής. Ούτε τα προβλήματα, ούτε οι λύσεις έχουν χρώμα. Χωρίς συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο, δεν γίνεται.”

11. Κωνσταντίνος Πλεύρης

Ο κύριος Πλεύρης έχει την υποστήριξη του κόμματος Ενωτικό Μέτωπο Ιδεολογίας Συμπατριωτών. Είναι Έλληνας συγγραφέας, δικηγόρος και πολιτικός. Αποτελεί ένας από τους εκπροσώπους της ακροδεξιάς. Με ιδιαίτερη πολιτική δράση σε διάφορα κόμματα, όπως το Κόμμα 4ης Αυγούστου, το κόμμα Πρώτη Γραμμή, που το ίδρυσε ο ίδιος και το ΛΑ.Ο.Σ.

Η ονομασία της κίνησης αυτής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

12. Νίκος Σοφιανός με τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Ο Νίκος Σοφιανός έχει τη στήριξη του ΚΚΕ. Ο κύριος Σοφιανός Νίκος είναι 53 χρονών. Και αυτός έχει αφήσει το στίγμα του στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς έχει υπάρξει Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας από το 2010.

Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπήρξε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ από το 1991 έως το 2001.

Μερικά από αυτά που δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος:

“Με τη σημερινή μας συγκέντρωση για την παρουσίαση ενός μέρους των ψηφοδελτίων στο Δήμο Αθήνας και τον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας, θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη του Μαΐου. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας αποτυπώνει αυτή τη δυνατότητα, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές στο Δήμο Αθήνας, στην περιφέρεια, στις ευρωεκλογές.

Διανύουμε μια ευνοϊκή πολιτική συγκυρία για την πολιτική πάλη που κάνει το ΚΚΕ, απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα. Απέναντι στο νέο σκηνικό διπολισμού, που καλεί τον λαό μας μας να διαλέξει ανάμεσα στο μικρότερο κακό. Ένα διπολισμό φτιαγμένα από τα παλιά σκάρτα υλικά, ταυτισμένος στις στρατηγικές επιλογές που καθορίζουν τη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας, που σκιαμαχεί όμως στήνοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές.”

13. Ρέππα Ντίνα – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο – 

Επικεφαλής η Ντίνα Ρέππα, κάτοικος στην πλατεία Αττικής, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Αριστοτέλης», μέλος στην Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων, και στο Συντονισμό για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό»

 

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Οι εκτιμήσεις για τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;