Μία Κρητικιά κέρδισε το βρετανικό Master Chef!
Κι όμως, η νικήτρια του ελληνικού Master Chef είναι Ελληνίδα και, μάλιστα, από την Κρήτη!

Το Master Chef 2019 μας έχει κάνει να βλέπουμε με αγωνία τις μέρες που παίζεται, τις μαγειρικές δοκιμασίες των παικτών και τα διάφορα που συμβαίνουν στο σόου αυτό. Εγώ, όμως, θα σου μιλήσω για το βρετανικό Master Chef, όπου εκεί κέρδισε μία Ελληνίδα!

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του βρετανικού Master Chef! Μάλιστα, για το πιάτο του τελικού άντλησε την έμπνευσή της από την παιδική της ηλικία στην Ελλάδα και, έτσι, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες.

Η 61χρονη Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι συνταξιούχος και πρώην τραπεζικός υπάλληλος. Έγινε η 15η ερασιτέχνης μάγειρας που κερδίζει τον τίτλο του σόου μαγειρικής. Μάλιστα, σε έναν τελικό που ήταν γυναικεία υπόθεση. Κατάφερε να κερδίσει την 42χρονη Τζίλι ΜακΚορντ και την 28χρονη Ντέλια Μαρία Ασέρ!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

This is what it looks like when #women#compete! True#girl#power! @masterchefuk #masterchefuk @jillymccordcooks @deliamariafood @alexandratalbotcooks @dinnerwithp @annabelcooks @yui_foodfromtheheart #amal#mary#samantha#ashley#lisa and all the others #pleasure#knowing#you#ladies!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irini Tzortzoglou (@irinitzortzoglou) στις

Στον μεγάλο τελικό, οι τρεις φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού τριών πιάτων για τους δύο κριτές Τζον Τορόντ και Γκρέγκ Γουάλας.

Το νικητήριο μενού της Ειρήνης ήταν εμπνευσμένο από την παιδική της ηλικία στην Κρήτη και περιείχε ριζότο με μπαρμπούνι και καλαμάρι και κονφί ντομάτας για ορεκτικό. Αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κύριο πιάτο και μπακλαβά με σύκο και πραλίνα για επιδόρπιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The final four travel to Hong Kong for three **incredible** challenges as part of #MasterChefUK Finals Week! ?? Don’t miss it! #MasterChefUK #BBCOne #FinalsWeek #Travel #Cooking

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef UK (@masterchefuk) στις

Η νικήτρια διαμένει, πλέον, στο Κάρτμελ της Κούμπρια με τον σύζυγό της Τζον, και δήλωσε:

“Τρέμω. Πετάω στον αέρα. Δεν νομίζω πως τα πόδια μου ακουμπούν στο έδαφος αυτή τη στιγμή. Τι εμπειρία, δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων είμαι.

Μπορώ επιτέλους να πω ότι πιστεύω σε μένα. Μπορεί να υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά αν βρεις την δύναμη να συνεχίσεις, μπορείς να πετύχεις θαύματα.”

Ο κριτής Τζον Τορόντ, μάλιστα, δήλωσε για τη νικήτρια:

“Παίρνει το φαγητό που ξέρει καλά από την Κρήτη και το ανασυνθέτει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Αυτό κάνει η Ειρήνη και είναι εκπληκτική.

Έχει μια μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτιά στο στομάχι της. Ήθελε να κάνει τα εγγόνια της περήφανα και τα κατάφερε!”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Happy #mothering#Sunday! Apologies to those who bought the #mirror! My piece was in yesterday’s edition and today another in the Sunday People

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irini Tzortzoglou (@irinitzortzoglou) στις

Ενώ, ο δεύτερος κριτής, ο Γκρεγκ Γουάλας επαίνεσε την έμπνευση της και δήλωσε:

“Οι μικρές πινελιές ελληνικών γεύσεων και ελληνικών συστατικών της Ειρήνης είναι ελκυστικές. Μπορεί να μάθει κάποιος την τεχνική του μαγειρέματος, αλλά αυτό που δεν μπορείς να ενσταλάξεις σε κάποιον είναι η αγάπη και το πάθος και η Ειρήνη το έχει.

Κάθε φορά που μαγειρεύει το κάνει με την καρδιά της.”

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου είχε μία δύσκολη μάχη να δώσει στο Master Chef. Μάλιστα, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 54 ερασιτέχνες μάγειρες και να δείξει στους κριτές τις δεξιότητες και την δημιουργική αίσθηση, αλλά και την επιμονή που χρειάζονται για να πετύχει κανείς σε ένα τόσο ανταγωνιστικό σόου!

Η Ειρήνη Τζώρτζογλου δήλωσε για το αν βλέπει να ανοίγει το δικό της κατάστημα:

“Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή της ζωής μου θέλω να ανοίξω ένα εστιατόριο.

Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με την μητέρα μου και θα ήθελα πολύ να πάω στην Ελλάδα και να κάνω κάποια έρευνα.

Ίσως και μια εκπομπή, αν είμαι τυχερή.”

Δες επίσης: Master Chef 2019: Ποιος κέρδισε τα 10.000 ευρώ του Silver Award;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;