6 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις να κάνεις με ένα τοξικό άτομο

Από neolaia.gr Team 31 Μαρτίου 2019

Σημάδια που δεν μπορείς να παραβλέψεις με τίποτα!

Οι σχέσεις δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως, για να αποκτήσεις εμπειρίες και να καταλήξεις τελικά σε ένα «ιδανικό» τύπο ανθρώπου (υποκειμενικό πάντα), ίσως χρειαστεί να γνωρίσεις κόοοοσμο και κοσμάκι.

Και κάποιες φορές, δυστυχώς, δυστυχώς και πάλι δυστυχώς, συναναστράφηκες κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν την τάση να ελέγχουν τους γύρω τους και διέγνωσες σημάδια τοξικότητας στο χαρακτήρα τους.

Είτε ήταν κάποιος πολύ κοντινός σου φίλος, είτε μέλος της οικογένειάς σου, είτε σύντροφος, είτε συνάδελφος, τα περισσότερα άτομα που έχουν ανάγκη να χειραγωγούν τους άλλους, συνήθως είναι αρκετά ανασφαλή κι ας μη φαίνεται κάτι τέτοιο.

Ιδού, λοιπόν, 6 σημάδια που μαρτυρούν ότι το άτομο που έχεις δίπλα σου έχει τοξική συμπεριφορά, η οποία σε επηρεάζει άμεσα:

1. Σου κάνει συνεχείς παρατηρήσεις και υποδείξεις σε βαθμό που σε εξαντλεί ψυχικά να είσαι γύρω του.

2. Δε σε αφήνει να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, πράγμα που σημαίνει ότι δε σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

3. Δεν κάνει ποτέ υποχωρήσεις κι αν δεν ικανοποιήσεις κάποιο αίτημα ή δεν του κάνεις τη χάρη, κάνει ό,τι μπορεί για να σου δημιουργήσει ενοχές.

4. Σου υποδεικνύει με ποιους θα κάνεις παρέα.

5. Ζηλεύει με το παραμικρό και θέλει συνέχεια την επιβεβαίωσή σου.

6. Σου ζητάει να λες ψέματα «για χάρη του», προκειμένου να επιβεβαιώσεις μια ιστορία που σκαρφίστηκε και να μην τον πιάσουν στα πράσα.

Δες ακόμα: Τι μας μαθαίνει τελικά μια τοξική σχέση;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486