5 πράγματα που παρατηρεί ο εργοδότης σου στη δουλειά κι ας μην το είχες πάρει χαμπάρι!
Αν δεν ξέρεις ποια είναι, τότε δώσε βάση!

Ανεξάρτητα με το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι, υπάρχουν κάποια πολύ βασικά πράγματα, τα οποία παρατηρεί κάθε εργοδότης, ακόμα κι αν κάτι τέτοιο συχνά διαφεύγει της δικής μας προσοχής.

Στη δουλειά καθημερινά, λοιπόν, παρότι μπορεί να νομίζουμε ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί μας και έχουμε όλο το ελεύθερο να κάνουμε τα δικά μας, δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Είτε είναι ο εργοδότης σου είτε ο υπεύθυνος για την επιτήρηση, κάποια πράγματα είναι μέρος της δουλειάς και δε γίνεται να μην αξιολογούνται.

Αν δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβεις, γιατί κάθε εργοδότης παρατηρεί τα εξής:

1. Την ώρα που πηγαίνεις και την ώρα που φεύγεις από τη δουλειά

Σε κάθε δουλειά εννοείται πως τα ωράρια διαφέρουν, ωστόσο, αν πιάνεις δουλειά στις 8 κι εσύ πηγαίνεις κάθε μέρα στις 8.3 ή στις 9, μη νομίζεις ότι περνάς απαρατήρητος. Είναι σημαντικό να μην αργοπορείς κάθε μέρα, αλλά ούτε και να φεύγεις νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα. Άλλο αν χρειαστεί μια-δυο φορές, είπαμε, άνθρωποι είμαστε! Το θέμα είναι να μη γίνει η μια φορά τακτική συνήθεια!

2. Τους ρυθμούς προσαρμογής σου στο περιβάλλον

Ο εργοδότης σου σίγουρα προσέχει το κατά πόσο γρήγορα ή όχι προσαρμόστηκες στο νέο περιβάλλον της δουλειάς, το πόσο καλά τα πας με τους υπόλοιπους, αν είσαι κοινωνικός ή αν συμμετέχεις στις συγκεντρώσεις και τα meetings που γίνονται.

3. Το ντύσιμό σου

Παρότι μπορεί να νομίζεις ότι δεν είναι σοβαρή υπόθεση το ντύσιμο, πίστεψέ με, στη δουλειά συγκεκριμένα μετράει, διότι είναι σημαντικό το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε ένα εργασιακό περιβάλλον. Δεν είπαμε να πηγαίνεις κάθε μέρα με σακάκια, γραβάτες και ταγιέρ, αλλά όχι και με τη λεκιασμένη φόρμα που φοράς για να πας στο περίπτερο για τσιγάρα.

4. Το λεξιλόγιό σου

Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη και ο τρόπος που μιλάμε λέει σίγουρα πολλά πράγματα για το χαρακτήρα μας. Το πως συνομιλείς, για παράδειγμα, με τους συναδέλφους σου έχει μια κάποια βαρύτητα και δεν περνάει απαρατήρητο από τον υπεύθυνό σου, όπως επίσης και το αν χρησιμοποιείς πολύ συχνά slung.

5. Πόσο καλά χρησιμοποιείς την τεχνολογία

Παίζει μεγάλο ρόλο και ειδικά πλέον που όλα γίνονται μέσω υπολογιστή. Ακόμα και ο πιο εξοικειωμένος να μην είσαι, το να προσπαθείς και να θες να μάθεις, είναι πολύ καλό δείγμα και θα κερδίσει την εκτίμησή του!

Δες ακόμα: 7 tips για να «αντιμετωπίσεις» τον εργοδότη σου!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΗΜ
46 - 40
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;