6 απίστευτα facts που δεν ήξερες για την pizza!
Πόσα πράγματα ξέρεις για το πιο νόστιμο έδεσμα του κόσμου;

Χωρίς καμία αμφιβολία, η πίτσα είναι από τα πιο νόστιμα εδέσματα παγκοσμίως και γι’ αυτό χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη στους Ιταλούς με την γευστικότατη κουζίνα και τις αυθεντικές τους ζύμες.

Απολαμβάνουμε την πίτσα σε όλες τις τις εκφάνσεις, είτε έχει αφράτη ζύμη είτε λεπτή, είτε είναι η κλασική πίτσα με ντομάτα και τυρί, είτε έχει ανανά, μπέικον, μπρόκολο, λουκάνικο, κρεμμύδια και μανιτάρια και σταματάω εδώ.

Πόσα ξέρεις, όμως, για αυτό το πεντανόστιμο έδεσμα;

Keep reading και θα δεις τα πιο περίεργα facts για το αγαπημένο σου γεύμα:

1. Ο γρηγορότερος καταναλωτής πίτσας στον κόσμο ήταν ο Josh Anderson, ο οποίος κατάφερε να φάει 30 cm πίτσας μέσα σε μόλις 1 λεπτό. Ου α ου.

2. Η μεγαλύτερη ορθογώνια πίτσα στον κόσμο είχε μήκος 200 μέτρα και κατασκευάστηκε στη Βιτσέντζα της Ιταλίας. Για την παρασκευή της χρησιμοποιήθηκαν: 1 τόνος αλεύρι, 300 κιλά τομάτες, 200 κιλά μοτσαρέλα, 10 κιλά μανιτάρια και 60 κιλά ζαμπόν.

3. Ο ταχύτερος παρασκευαστής πίτσας θεωρείται ο Dennis Tran, ο οποίος μπορεί να πλάσει 3 οικογενειακές πίτσες μέσα σε μόλις 46.4 δευτερόλεπτα. Ακραίο!

4. Όταν ήρθαν οι ντομάτες στην Ευρώπη από το Περού, το 1522, θεωρούνταν αρχικά δηλητηριώδεις, ενώ οι Ναπολιτάνοι ήταν οι πρώτοι που δοκίμασαν την ντομάτα πάνω στην πίτσα, εξ’ ου και η νόστιμη σάλτσα ντομάτας.

5. Στην Αργεντινή οι πίτσες παρασκευάζονται μόνο με τυρί και κανά δυο ακόμα υλικά.

6. O σεφ Raffaele Esposito παρασκεύασε το 1889 μια πίτσα με ντομάτα, βασιλικό και τυρί για τη βασίλισσα Μαργαρίτα, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Η πίτσα αυτή πήρε τελικά το όνομα της βασίλισσας και πλέον, όπως ξέρουμε καλά, η πίτσα μαργαρίτα είναι η δημοφιλέστερη πίτσα στον κόσμο.

Πείνασες κι εσύ;

Κλίκαρε παρακάτω και καλή απόλαυση!

Δες ακόμα: Σπιτική πίτσα σε 15 βήματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;