8 ρομαντικές ταινίες που βασίστηκαν σε πραγματικά γεγονότα
Αληθινές ιστορίες αγάπης που ενέπνευσαν κόσμο και μεταφέρθηκαν στις κινηματογραφικές οθόνες!

Πόσες φορές έτυχε να δούμε ή να ακούσουμε για μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και είπαμε ότι “Αυτά συμβαίνουν ΜΟΝΟ στις ταινίες»;

Η πραγματικότητα συνήθως, ναι, είναι πολύ πιο τετριμμένη και απλή, σε σχέση με το φανταστικό κόσμο του κινηματογράφου, όπου όλα είναι εφικτά και οι ήρωες των ταινιών ζουν μια σειρά από ασύλληπτα ρομαντικές περιπέτειες, κάνοντας την καθημερινότητά μας να φαίνεται περισσότερο πεζή απ’ ότι πριν.

Κι όμως, δεδομένου ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή, υπάρχουν κάποιες ταινίες, που εμπνεύστηκαν από αληθινά γεγονότα και πρόσωπα, γι’ αυτό και αξίζει να τις θυμηθούμε.

Οι παρακάτω 8 ταινίες βασίστηκαν σε πραγματικά παραδείγματα ανθρώπων που αγαπήθηκαν πολύ και αληθινά μεταξύ τους, αποτελώντας τελικά πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ρομαντικών σεναρίων.

Δες τες και απόλαυσέ τες:

1. The Vow (Έρωτας από την αρχή) – 2012

H ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία δυο νεόνυμφων, του Kim και της Krickitt Carpenter, τους οποίους υποδύονται οι γνωστοί ηθοποιοί: Channing Tatum και Rachel McAdams. Το νεαρό ζευγάρι είχε ένα ατύχημα κάποια στιγμή, το οποίο οδήγησε την Krickitt να υποφέρει από αμνησία.

Η νεαρή ακόμα κοπέλα χάνει τις αναμνήσεις της, ακριβώς την ίδια εποχή που συναντήθηκε για πρώτη φορά και ερωτεύτηκε τον σύζυγό της, Kim, ο οποίος, όμως, δεν “παραιτήθηκε” ποτέ και αντιθέτως έμεινε δίπλα της μέχρι να ανακάμψει η μνήμη της και να τον ερωτευτεί ξανά.

2. Queen of the Desert (Η Bασίλισσα της Eρήμου) – 2015

Η “Βασίλισσα της Ερήμου”, βασίζεται στη βιογραφία της Βρετανίδας συγγραφέως και ταξιδιώτισσας, Gertrude Bell, την οποία ενσάρκωσε αριστουργηματικά στην ταινία η πετυχημένη ηθοποιός Nicole Kidman. Η Gertrude Bell, λοιπόν, ήταν στην πραγματικότητα η απόγονος μιας πολύ εύπορης οικογένειας που, όμως, δεν έδειχνε κανένα ζήλο και κανένα ενδιαφέρον για την κοινωνική ζωή των αριστοκρατών του Λονδίνου.

Κάποια στιγμή, η ίδια θα ταξιδέψει μέχρι την Ανατολή, όπου και θα ερωτευτεί τον Henry Gadogan, έναν υπάλληλο της Πρεσβείας, τον οποίο στην ταινία υποδύεται ο James Franco.

3. Dangerous Beauty (Επικίνδυνη Ομορφιά) – 1998

“Dangerous Beauty” ονομάστηκε η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Veronica Franco, μιας από τις διασημότερες και πιο όμορφες εταίρες της Βενετίας του 16ου αιώνα, το χαρακτήρα της οποίας ενσάρκωσε στην ταινία η Catherine McCormack.

Η νεαρή Ιταλίδα ερωτεύεται κάποια στιγμή έναν άνδρα, ο οποίος, όμως, δεν μπορεί να γίνει νόμιμος σύζυγός της, κι έτσι εκείνη, ακολουθώντας τη συμβουλή της μητέρας της, αποφασίζει να γίνει εταίρα (“cortigiana onesta”), καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει τις καρδιές πολλών αντρών, χάρη στο πνεύμα και την ομορφιά της.

4. The Edge of Love (Αγάπη στα Άκρα) – 2008

Η ταινία αυτή βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διάσημου ποιητή, Dylan Thomas, ο οποίος, όντας παντρεμένος, συναντιέται με τον πρώτο του μεγάλο έρωτα, τη Βέρα Φίλιπς, και την ερωτεύεται ξανά. Στο τιμόνι των πρωταγωνιστικών ρόλων βρίσκονται η Keira Knightley και ο Matthew Rhys, οι οποίοι αναπαριστούν, με εξαιρετικά επιδέξιο τρόπο, τη δύσκολη σχέση μεταξύ εραστών.

5. Τhe Invisible Woman (Η Αόρατη Γυναίκα) – 2013

Η ταινία “Αόρατη Γυναίκα” βασίστηκε στην αληθινή ιστορία αγάπης του Άγγλου μυθιστοριογράφου, Charles Dickens, τον οποίο υποδύθηκε ο ηθοποιός Ralph Fiennes, και μιας νέας γυναίκας, της Ellen Ternan, η οποία και ενσαρκώθηκε στην ταινία από την ηθοποιό Felicity Jones. Οι δυο ερωτικοί συνδαιτήμονες συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1857, όταν εκείνος ήταν 45 ετών, ενώ εκείνη ήταν μόλις 18. Η θυελλώδης ρομαντική τους περιπέτεια διήρκεσε για 13 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το θάνατο του διάσημου συγγραφέα.

6. Becoming Jane – 2007

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική αναπαράσταση της αληθινής ρομαντικής ιστορίας ανάμεσα στη Jane Austen, μια από τις δημοφιλέστερες μυθιστοριογράφους της αγγλικής λογοτεχνίας, και του Ιρλανδού δικηγόρου, Thomas Lefroy. Πρόκειται για άλλη μια πραγματική και κινηματογραφική ιστορία αγάπης που αντιμετώπισε εξωτερικά εμπόδια, αφού οι γονείς των δυο ερωτευμένων ήταν ενάντια στο γάμο τους.

Μια πολύ γλυκιά και ταυτόχρονα θλιβερή ιστορία για τον έρωτα και τις δυσκολίες του, που δε θα είχε πραγματοποιηθεί, χωρίς τις εκπληκτικές ερμηνείες της Anne Hathaway και του James McAvoy.

7. Eat, Pray, Love – 2010

Η γνωστή ταινία “Eat, Pray, Love” βασίστηκε στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Elizabeth Gilbert, το οποίο ουσιαστικά μας λέει πως οι δοκιμασίες είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αλλάξεις τη ζωή ενός ανθρώπου προς το καλύτερο.

Μια μέρα, λοιπόν, όταν η ηρωίδα, την οποία παίζει η Julia Roberts, συνειδητοποιεί ξαφνικά πόσο δυσαρεστημένη είναι απ’ τη ζωή της, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου, δε θα βρει απλώς την ευτυχία που αναζητούσε, αλλά και την αγάπη του γοητευτικού Φελίπε, τον οποίο υποδύεται ο αγαπημένος μας ηθοποιός και πανέμορφος, Javier Bardem.

8. Walk the Line – 2005

Η ταινία αφορά τη βιογραφική ιστορία του διάσημου κιθαρίστα και τραγουδιστή, Johnny Cash, και της δεύτερης συζύγου του, June Carter. Ο Johnny, τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Joaquin Phoenix, ονειρεύεται αυτή τη γυναίκα για περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ τελικά η οικογενειακή τους ζωή αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη: Εθισμός στα ναρκωτικά, οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα, που όλα τους μπορούν να ξεπεραστούν με τη δύναμη της μεγάλης αγάπης τους.

Μάλιστα, η ηθοποιός Reese Witherspoon, που έπαιξε στην ταινία το ρόλο της συζύγου του Cash, June Carter, απέσπασε βραβείο Όσκαρ για την εκπληκτική της ερμηνεία.

Δες ακόμα: 5 ταινίες που οι σκηνές σεξ είναι αληθινές!

Μάθε ποια ταινία έκανε πάταγο τη χρονιά που γεννήθηκες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;