Αυτό το ελληνικό νησί έχει την καλύτερη κουζίνα σύμφωνα με την Guardian!
Η Guardian σου προτείνει το νησί της Ελλάδος για τους καλοφαγάδες!

Μετά τους κορυφαίους προορισμούς που δημοσίευσε το Trip advisor και υπάρχουν μέσα ελληνικά νησιά, τώρα έρχεται η Guardian να υμνήσει ακόμα ένα νησί της Ελλάδος. Και αυτή τη φορά για το μοναδική φαγητό που μπορείς να δοκιμάσεις στις ταβέρνες του και στα εστιατόριά του!

Το εκτενές αφιέρωμα μιλάει για ένα νησί των Κυκλάδων. Και, όχι, δεν είναι η Σίφνος, που ακούγεται πολύ για τις ξεχωριστές και μοναδικές γεύσεις της. Είναι η Μήλος!

Το νησί της Αφροδίτης, εξυμνείται από την Guardian τόσο για τις ομορφιές του τόπου, όσο και για το φαγητό και τις πρώτες ύλες της, τα λαχανικά και τα τυριά της! Οπότε, αν στα ταξίδια σου οι γαστρονομικές απολαύσεις αποτελούν προτεραιότητα τότε η Μήλος, είναι ένα νησί που θα πρέπει να επισκεφτείς!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stavros mavromatis (@stavrosmavromatis) στις

Η δημοσιογράφος Amanda Dardanis είναι αυτή που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, μπορεί η γειτονική Σίφνος φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά η Μήλος ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για το καλό φαγητό της.

Τα φαγητά που ξεχώρισε είναι το γουρουνόπουλο και το μπουγιουρντί με τομάτες, φέτα και καυτερές πιπεριές που το απογειώνουν!

Σε όλο το νησί θα βρεις εστιατόρια με χαρακτήρα, που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας μόνο ντόπιες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Κάτι που δίνει ένα έξτρα στη γεύση και στην μοναδική απόλαυση!

Αυτό που τονίζει ιδιαίτερα, είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια της Μήλου έχουν γίνει λίγο πιο γκουρμέ. Έχουν κάνει πιο δημιουργικά μενού μεσογειακής κουζίνας και όχι μόνο τα κλασικά παραδοσιακά μενού. Ακόμα και στα πιο ακριβά όμως, μπορείς να φας οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί, υποστηρίζει η δημοσιογράφος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Still summer! #travel #instagreece #instagram #athensvoice #lifo #milos #travelgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Skigopoulos (@skigo.jpg) στις

Η δημοσιογράφος ξεχωρίζει ιδιαίτερα το εστιατόριο “Ω! Χαμός”. Το συγκεκριμένο αποτελεί μια παλιά οικογενειακή ταβέρνα στον Αδάμαντα, δίπλα στη θάλασσα, με λαχανικά, κρέατα και τυριά δικής τους παραγωγής.

Η φίλη της, η Τζίνα τα τελευταία πέντε χρόνια ζει πια μόνιμα στο νησί στο οποίο πήγαινε διακοπές και σαν παιδί και υποστηρίζει το εξής:

“Ξεχάστε ότι θα βρείτε τραπέζι εδώ αν έρθετε μετά τις 7 το απόγευμα”

Η δημοσιογράφος ξεχώρισε ακόμα κάποια εστιατόρια της Μήλου! Αυτά είναι:

  • Το εστιατόριο “Sirocco”. Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στην παραλία του Παλιοχωριού όπου το φαγητό ψήνεται σε πήλινες γάστρες που τοποθετούνται 40 εκατοστά κάτω από την άμμο.
  • Την “Αρμύρα” στα Πολλώνια για φρέσκο ψάρι από τα καΐκια των ψαράδων και δημιουργικά πιάτα θαλασσινών.
  • Την ταβέρνα “Medusa” στο γραφικό λιμανάκι Μανδράκια για ουζομεζέδες.
  • Την “Εργίνα” στο χωριό Τρυπητή με την υπέροχη θέα και το ηλιοβασίλεμα.
  • Τον “Άστακα” στο Κλήμα για γεύμα με φόντο τα πολύχρωμα σπιτάκια των ψαράδων.
  • Το “Κιβωτός των Γεύσεων”, και αυτά στα Πολλώνια για καρπουζόπιτα και γαλακτομπούρεκο.

Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το αφιέρωμα αυτό κάποια αναφορά στους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς του νησιού! Με ιδιαίτερη μνεία στο “Σαρακίνικο” που, όπως λέει και η δημοσιογράφος της Guardian, θυμίζει τοπίο επεξεργασμένο με photoshop!

Δες ακόμα: Ένα ελληνικό νησί στην πρώτη πεντάδα με του καλύτερους προορισμούς για το 2019!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;