Αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης σε λεωφορεία και διόδια!
Το αναλογικό εισιτήριο έρχεται και στα λεωφορεία πέρα από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους!

Αλλαγές έρχονται και στον τρόπο που λειτουργούν τα διόδια στη χώρα. Στη θέσπιση αναλογικού εισιτηρίου και αναλογικών διοδίων, η τιμή των οποίων θα έχει να κάνει με τη διαδρομή που θα διανύει ο επιβάτης, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι εκτός από την εφαρμογή των αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων στους μεγάλου αυτοκινητόδρομους της χώρα, που η τιμή θα βασίζεται στην απόσταση που θα διανύει ο οδηγός. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στη χρέωση των εισιτηρίων στα λεωφορεία.

Συγκεκριμένα ο κύριος υπουργός δήλωσε:

“Η κάθε διαδρομή θα περιλαμβάνει αναλογικό εισιτήριο, χρέωση ανάλογα με τη μετακίνηση. Αν κάποιος δηλαδή διανύει 80 χλμ. απόστασης ή 20 χλμ. ή 5 χλμ., να έχει την αντίστοιχη χρέωση.”

Επιπλέον, εκατοντάδες καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Με τον κύριο υπουργό να δηλώνει:

“Τις επόμενες 10-15 μέρες θα βγει ο διαγωνισμός που αφορά 350 λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη και μεγαλύτερο αριθμό για την Αθήνα.

Ο διαγωνισμός θα γίνει κεντρικά από το υπουργείο, θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά.”

Όσον αφορά την επιστροφή του τραμ ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι:

“Γίνεται μελέτη από την ΕΥΔΑΠ για το υδραυλικό μέρος του αντιπλημμυρικού έργου, για το άνοιγμα του Ιλισού, ένα τμήμα του θα ανοιχτεί πάλι, τα κλειστά ρέματα ανοίγουν πάλι, το τραμ θα πάει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση.”

Δες επίσης: Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι ξέχασε μέσα στο τρένο αυτός ο τύπος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
0'
61 - 44
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;