Αυτή είναι η κατάλληλη διαφορά ηλικίας για μία δυνατή σχέση!
Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει ποια είναι η καταλληλότερη διαφορά ηλικίας για μία δυνατή σχέση! Είναι μικρότερη από ότι νομίζεις!

Σε μία σχέση η διαφορά ηλικίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πολλοί θα σου πουν ότι δεν έχει καθόλου σημασία και άλλοι ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες!

Έρευνες έχουν δείξει ότι η διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια μπορεί να καθορίσει το πόσο θα διαρκέσει η σχέση τους. Μάλιστα, ένα από τα πιο αξιόπιστα ερευνητικά κέντρα στην Αμερική, το Πανεπιστήμιο Έμορι, δήλωσε ότι υπάρχει μαθηματικός τύπος που δηλώνει ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια!

Η έρευνα έγινε σε 3.000 άτομα που, μάλιστα, είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους!

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο μεγάλη η διαφορά ηλικίας, τόσο πιο εύκολο ήταν να χωρίσουν τα ζευγάρια! Αυτό γιατί η διαφορά ηλικίας συνεπάγεται και με λίγο διαφορετικές απόψεις και ενδιαφέροντα.

Μάλιστα, αν η διαφορά ηλικίας κυμαίνεται γύρω στα 5 χρόνια το ποσοστό για να χωρίσει το ζευγάρι είναι στο 18%. Αν είναι στα 10 χρόνια, το ποσοστό αυξάνεται στο 30%, ενώ από 20 και πάνω χρόνια το 96% των ζευγαριών χωρίζουν τελικά.

Οι ερευνητές κοίταξαν, επίσης, και άλλους παράγοντες, όπως τα παιδιά, τα έξοδα γάμου, η σχέση μεταξύ των δύο ατόμων, αλλά και η παιδεία! Κι όμως, αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην παιδεία και στις γνώσεις του ζευγαριού το ποσοστό χωρισμού ανέρχεται στο 43%!

Οπότε, οι ερευνητές δήλωσαν ότι η καλύτερη διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι είναι ρο 1 με 3 χρόνια. Κοντινές ηλικίες με μικρό ποσοστό, 3%, να δηλώνει ότι χωρίζει. Κοινά ενδιαφέροντα και πολλά άλλα είναι τέλεια για μία μακροχρόνια σχέση!

Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις!

Δες ακόμα: Αυτά τα σημάδια θα σου δείξουν ότι σε έχει ερωτευτεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1