Αλλαγή ώρας: Υπερψηφίστηκε η κατάργηση της - Από πότε θα ισχύει η
Επίσημη η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την Αλλαγή ώρας!

Τέλος εποχής για την Αλλαγή ώρας! Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε την ιστορική απόφαση να τερματίσει τον “θεσμό” της μετάβασης από τη χειμερινή στην εαρινή ώρα (και το ανάποδο).

Η ψηφοφορία που έγινε στο Στρασβούργο είχε το εξής αποτέλεσμα. Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, εγκρίθηκε η πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν, ενώ η αλλαγή ώρας σταματά οριστικά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο μεταθέτει την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Λίγο πριν την οριστική κατάργηση της μετάβασης από χειμερινή σε θερινή ώρα, θα πρέπει να γυρίσουμε για μία ακόμα φορά τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Αυτό θα γίνει την τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 31 Μαρτίου 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;