7 tips για ένα σωστό διάβασμα!
Το διάβασμα αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητάς σου. Οπότε πρέπει να το κάνεις και σωστά!

Το διάβασμα αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Από το σχολείο, στις Πανελλήνιες, στη Σχολή και σε ότι άλλο κάνεις μετά. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε σταματάει τόσο εύκολα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να διαβάζεις σωστά, αλλά για τον κάθε έναν υπάρχει ο μοναδικός δικός του τρόπος. Για αυτό σου έχω συγκεντρώσει μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα σωστό διάβασμα.

1. Να έχεις αρκετό νερό κοντά σου

Όταν διαβάζεις καλό είναι δίπλα σου να έχεις αρκετό νερό. Το νερό βοηθάει τον εγκέφαλο να λειτουργήσει καλύτερα και σε ενυδατώνει. Οπότε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό θα σε βοηθήσει αρκετά.

2. Κράτα σημειώσεις

Κράτα σημειώσεις σε ένα χαρτί, ή υπογράμμιζε τα πιο σημαντικά κομμάτια. Θα σε βοηθήσει να τα βρεις εύκολα και να γρήγορα, αλλά και να βγάλεις τα υπόλοιπα που δε χρειάζονται!.

3. Μίλα δυνατά

Πολλές φορές το να λες κάτι απέξω και να ακούς τον εαυτό σου σε βοηθάει περισσότερο από το να το διαβάζεις από μέσα σου. Οπότε μην ντρέπεσαι, όλοι το κάνουν.

4. Επανάληψη

Μην τα αφήνεις όλα για τελευταία στιγμή. Με μία καλή επανάληψη, ίσως και παραπάνω, θα καταφέρεις περισσότερα από τα να έχεις βγάλει μία φορά την ύλη και μετά να τρέχεις να θυμηθείς τα πιο σημαντικά.

5. Συχνά διαλείμματα

Διάβασε μισή ώρα και κάνε μικρά διαλείμματα. Πέντε λεπτών ή δέκα είναι ότι πρέπει για να μπορέσεις να συνεχίσεις να διαβάζεις και θα σε βοηθήσει αρκετά.

6. Οργάνωσε τον χρόνο σου

Μην βάζεις ακραίες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Δες την ύλη και μοίρασε τον χρόνο σου σε κάθε κεφάλαιο. Πολλές φορές είναι καλό να βάζεις λιγότερο βάρος στον εαυτό σου, και μικρότερους στόχους.

7. Βγάλε από τον χώρο ότι σε αποσπά

Όταν διαβάζεις καλό είναι να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος! Οπότε κλείσε το λαπτοπ, άσε το κινητό σε διαφορετικό χώρο και διάβασε με την ησυχία σου. Στο διάλειμμα μπορείς να ασχοληθείς και με αυτά!

Δες επίσης: Φοιτητική ζωή: Οι βασικές διαφορές της σχολής και του σχολείου!

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0 
 0 
 0 
 0