Η 25η Μαρτίου είναι εδώ και εσύ είσαι έτοιμος να τη γιορτάσεις. Είτε οικογενειακά, είτε με φίλους! Πάντως, αυτό που δε θα λείπει σίγουρα από το τραπέζι σου τη μέρα αυτή είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά. Μήπως ξέρεις γιατί η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά;
Είναι ένα έθιμο που συνδέεται, φυσικά, με τη Σαρακοστή και την Εκκλησία!
Πιο συγκεκριμένα, από πολύ παλιά η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές μέσα στη Σαρακοστή. Και αυτές ήταν η ημέρα του Ευαγγελισμού, 25η Μαρτίου, και η Κυριακή των Βαΐων.
Ωστόσο, η απάντηση στο γιατί τρώμε συγκεκριμένα μπακαλιάρο κρύβεται στην ορεινή Ελλάδα και στις πιο φτωχές περιοχές, όπου ο παστός μπακαλιάρος ήταν η εύκολη και οικονομική λύση. Μάλιστα, παστό μπακαλιάρο είχαν ακόμη και στα μικρά μπακάλικα.
Έτσι, με τα χρόνια αυτή η συνήθεια έμεινε. Έτσι, μέχρι και σήμερα στην ζωή έχει μείνει σαν έθιμο σε όλους και έγινε μέρος της εθιμοτυπίας του διπλού εορτασμού!
Δες ακόμα: 25η Μαρτίου: Πώς θα είναι ο καιρός το τριήμερο;
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Εποχιακή Εργασία
15-02-2024
Ναουσα
1.500
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά