Η Disney κι επίσημα εξαγόρασε την 21st Century Fox έναντι 71 δισ. δολαρίων!
Τελικά, η εξαγορά αυτή ολοκληρώθηκε και τα δύο στούντιο έγιναν ένα!

Μετά από αρκετό καιρό και μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Disney, τελικά, η εξαγορά της 21st Century Fox του Ρούμπερτ Μέρντοχ προχώρησε ομαλά έναντι του ποσού των 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Με τη συμφωνία αυτή τα δικαιώματα ταινιών όπως η Σταχτοπούτα, το Alien και το Star Wars θα συνυπάρχουν κάτω από μια εμπορική στέγη.

Μάλιστα, η Disney θα πάρει πίσω για τη μεριά της Marvel και τους ήρωες, όπως τους X-men και τους Fantastic Four που μέχρι τώρα είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα η 20th Century Fox! Πρώτη φορά ένα μεγάλο στούντιο αγοράζει ένα άλλο στην Αμερική και αυτό έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κινηματογραφικό κόσμο.

Καθώς οι δύο εταιρείες δε θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικές όσον αφορά το περιεχόμενο τους και τις ταινίες τους. Με τη μεν Disney, να είναι πιο φιλική προς τις οικογένειες, και τη Fox βγάζεις πιο ενήλικες ταινίες και, μάλιστα, πολλές από αυτές οσκαρικές.

Το μέλλον θα δείξει πώς θα κινηθούν οι δύο εταιρείες που, πλέον, έγιναν μία! Πάντως, η εξαγορά ολοκληρώθηκε και επίσημα!

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η συμφωνία εξαγοράς της 21st Century Fox από την Walt Disney κλείστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ώρα Νέας Υόρκης.

Με βάση τη συμφωνία, η Disney θα απορροφήσει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο Fox, τα δίκτυα FX, το National Geographic και τον τηλεοπτικό γίγαντα της Ινδίας Star India. Βάζοντας, έτσι, πολλά δυνατά χαρτιά στην βιβλιοθήκη της!

Η υπηρεσία σχεδιάζει να εγκαινιάσει αργότερα μέσα στο έτος τη νέα υπηρεσία συνεχούς ροής Disney+. Σε μία προσπάθεια να απειλήσει μελλοντικά το μονοπώλιο και τα σχέδια του Netflix.

Σε δήλωση του ο Bob Iger, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Walt Disney, χαιρέτισε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την κίνηση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Αυτή είναι μια εξαιρετική και ιστορική στιγμή για εμάς- εφόσον αυτή η εξαγορά δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την εταιρεία μας και τους μετόχους μας.

Συνδυάζοντας το πλούσιο δημιουργικό περιεχόμενο της Disney και της 21rst Century Fox δημιουργείται μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα εποχή την ψυχαγωγία.”

Έτσι, πλέον τα στούντιο του Hollywood από έξι, μείνανε πέντε. Με τη Disney να είναι πρωτοπόρα αφού την προηγούμενη χρονιά, 2018, βγήκε πρώτη σε εισπράξεις και στο παγκόσμιο box office, αλλά και στο Αμερικάνικο, αφήνοντας πολύ πίσω τον ανταγωνισμό.  Οι μεγάλοι τις αντίπαλοι είναι πλέον οι Warner Bros, Universal, Sony Pictures και Paramount Pictures.

Οι ανησυχίες που έχει δημιουργήσει η εν λόγω εξαγορά είναι με το τι θα γίνει με το προσωπικό των δύο εταιρειών, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι περίπου 4.000 θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν και αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά!

Στο μεταξύ, ο Murdoch, πρώην ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της 21rst Century έγραψε μια επιστολή στους υπαλλήλους του δύο ημέρες πριν ανακοινωθεί η εξαγορά, ευχαριστώντας τους για το έργο τους.

Σημαντικό είναι ότι ορισμένες από τις θυγατρικές της Fox, συμπεριλαμβανομένων των ειδήσεων και των αθλητικών δραστηριοτήτων της έχουν περάσει στη νεοσυσταθείσα Fox Corporation και, άρα, δε θα είναι υπό τον έλεγχο της Disney.

H Disney, ουσιαστικά, εξαγόρασε τον ανταγωνισμό, όσον αφορά το καθαρά ψυχαγωγικό κομμάτι των σειρών και ταινιών του παλιού μεγάλου στούντιο του Hollywood. Με την εξαγορά αυτή περνάμε σε ένα νέο μέλλον, και μία καινούρια πραγματικότητα για τον κόσμο του θεάματος!

Δες ακόμα: Αυτές οι θεωρίες για το «Lion King» ανατρέπουν τα ΠΑΝΤΑ και δεν μπορώ να το διαχειριστώ εύκολα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;