Facebook: Εκτεθειμένοι 600 εκ. κωδικοί χρηστών! Ουπς;
Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα παρουσίασε το facebook βάζοντας σε κίνδυνο τους κωδικούς πολλών από τους χρήστες του!

Μετά από το μεγάλο black out που έπαθε το facebook πριν από μερικές μέρες, έρχεται ακόμα ένα χαστούκι στη μεγάλη εταιρεία των social media! Που αυτό είναι ακόμα χειρότερο!

Ο Mark Zuckerberg παραδέχτηκε ότι οι κωδικοί πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του facebook, είχαν αποθηκευτεί στους εσωτερικούς διακομιστές του χωρίς κρυπτογράφηση!

Αυτό σημαίνει πως ήταν εκτεθειμένοι σε χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας και άνετα μπορούσε κάποιος από αυτούς να τους χρησιμοποιήσει. Για να σε κάνω να αισθανθείς λίγο καλύτερα, το facebook διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί!

Οι κωδικοί αυτοί, που κάποιοι χρονολογούνται από το 2012, ήταν προσβάσιμοι σε σχεδόν 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας. Όλα αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα από το blog KrebsOnSecurity που ασχολείται με θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο. Ήταν, μάλιστα το πρώτο που αποκάλυψε την είδηση αυτή!

Το blog πήρε της πληροφορίες αυτές από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, το οποίο ανέφερε ότι από την εσωτερική έρευνα φαίνεται πως είχαν αποθηκευτεί χωρίς κρυπτογράφηση, σε απλό κείμενο, οι κωδικοί 200 με 600 εκατομμυρίων χρηστών!

Το πρόβλημα αυτό διαπιστώθηκε από το facebook τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο ενός συνηθισμένου ελέγχου ασφαλείας! Φαντάσου να μην γινόταν ο έλεγχος αυτός!

Οι περισσότεροι από τους κωδικούς ανήκαν σε χρήστες του faceboοk lite, που είναι μία εκδοχή της πλατφόρμας η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους σε περιοχές με χαμηλής ταχύτητας ίντερνετ και εξυπηρετεί στην καλύτερη χρήση της εφαρμογής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ενημερώσει όλους τους χρήστες του facebook lite, αλλά και όσους χρησιμοποιούν το facebook και το instagram, και υπήρξε πρόβλημα με τους κωδικούς τους!

Η ανακοίνωση της εταιρείας ήταν η ακόλουθη:

“Για να είμαστε ξεκάθαροι: Αυτούς τους κωδικούς δεν τους είδε ποτέ κανένας εκτός της εταιρείας και δε βρήκαμε τίποτα μέχρι σήμερα που να υποδηλώνει ότι κάποιος εκ των έσω τους χρησιμοποίησε καταχρηστικά.”

Δες ακόμα: Facebook: Σε τι οφείλεται τελικά το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;