Ποια είναι τελικά η ιδανική ηλικία για να κάνεις παιδί;
Η ηλικία της γυναίκας παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με νέα έρευνα!

Το να μείνεις έγκυος δεν είναι μία εύκολη απόφαση, αλλά και η εγκυμοσύνη έχει πολλά πράγματα που πρέπει να ξέρεις και να προσέχεις! Για αυτό και μία νέα έρευνα ήρθε να δείξει την κατάλληλη στιγμή για να μείνει έγκυος μία γυναίκα.

Αυτό που είναι κοινώς γνωστός είναι ότι όσο πιο μεγάλης ηλικίας είναι μια έγκυος γυναίκα, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολής του μωρού.

Η νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ο μικρότερος κίνδυνος αποβολής, σε ποσοστό 9,5% είναι στην ηλικία των 27 ετών!

Ο κίνδυνος αποβολής είναι ελαφρώς αυξημένος στις πολύ νέες εγκύους κάτω των 20 ετών, σε ποσοστό 16%, ενώ μειώνεται, στο 10%, στις γυναίκες ηλικίας 25 έως 29 ετών. Μετά από αυτήν την ηλικία παρουσιάζει και γρήγορη αύξηση.

Μάλιστα, φθάνει το 53%, που είναι πάνω από το μισό, για όσες προσπαθήσουν να κάνουν παιδί σε ηλικία άνω των 45 ετών!

Η σχετική έρευνα έγινε με επικεφαλής τη δρα Μαρία Μάγκνους του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. Μάλιστα, η δημοσίευση με τα ευρήματά τους έγινε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ).

Για την έρευνα ανέλυσαν στοιχεία για 421.200 κυήσεις, από τις οποίες σχεδόν το 13% κατέληξε σε αποβολή.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι εκτός από την ηλικία, ο κίνδυνος αποβολής εμφανίζει την τάση επανάληψης στην ίδια γυναίκα. Ενώ παρουσιάζει αύξηση μετά από ορισμένες επιπλοκές σε προηγούμενες κυήσεις.

Μετά από μια αποβολή, ο κίνδυνος άλλης μίας αποβολής για την ίδια γυναίκα αυξάνεται κατά 54%. Μετά από δύο αποβολές η πιθανότητα νέας αποβολής διπλασιάζεται και μετά από τρεις διαδοχικές αποβολές ο κίνδυνος μιας τέταρτης είναι τετραπλάσιος!

Άλλες μελέτες που έχουν γίνει για το ίδιο θέμα δείχνουν ότι, αν και υπάρχει διαφορά από χώρα σε χώρα, η αποβολή  είναι σχετικά συχνή έκβαση μιας κύησης και συμβαίνει στο 12% έως 15% των περιπτώσεων έως την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Συχνά, η αιτία των περισσότερων αποβολών παραμένει άγνωστη.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτές οφείλονται σε μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση γενετικών, ορμονικών, ανοσολογικών, περιβαλλοντικών και άλλων παραγόντων. Παρόλα αυτά, η ηλικία της μητέρας θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους, αν όχι ο σημαντικότερος!

Δες ακόμα: Πώς το σώμα μιας γυναίκας επιτίθεται στα σπερματοζωάρια (βίντεο)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;