Πανελλήνιες 2019: Πώς να διαλέξεις τη σχολή που σου ταιριάζει!
Οι Πανελλήνιες 2019 πλησιάζουν και εσύ πρέπει να βρεις την καλύτερη σχολή για σένα!

Οι Πανελλήνιες 2019 πλησιάζουν. Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και εσύ δεν είσαι σίγουρος για τη σχολή που θέλεις να ακολουθήσεις! Έχεις στο μυαλό σου διάφορα και ακούς άλλα τόσα από τους γύρω σου.

Οι γονείς σου σε πιέζουν για κάτι που δε θέλεις. Οι καθηγητές σου σου λένε ότι μπορείς περισσότερα. Και εσύ έχεις μπερδευτεί, τελείως.

Για αυτό θα σου αναφέρω κάποιους τρόπους που μπορεί να σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που σου ταιριάζει πραγματικά!

1. Κάνε ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες. Μπορείς να δεις ποια είναι τα δυνατά σου σημεία, αλλά και που έχεις αδυναμίες. Να βρεις την κλίση σου. Βέβαια, το τεστ αυτό είναι για τη δεδομένη στιγμή που το κάνεις και δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι σε δέκα χρόνια θα ισχύουν τα ίδια, αλλά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για σένα.

2. Δες τους οδηγούς σπουδών των σχολών που έχεις επιλέξει

Άμα είσαι ανάμεσα σε δύο, τρεις σχολές τότε μπορείς πολύ εύκολα να διαλέξεις αυτή που είναι για σένα. Δες τους οδηγούς σπουδών και τα μαθήματα που σου προσφέρει η κάθε σχολή. Αυτή που θα σου κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον τότε είναι και η σχολή για σένα.

3. Γράψε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε σχολής

Γράψε κάπου ποια είναι τα θετικά και ποια είναι τα αρνητικά της σχολής. Έτσι, θα φύγεις λίγο από εσένα και θα δεις πιο σφαιρικά τις επιλογές που θα έχεις μπροστά σου. Θα μπορείς με πιο καθαρό κεφάλι να δεις τι μπορεί να σου προσφέρει η κάθε μία και να διαλέξεις. Οι φίλοι και η σχέση σου δεν έχουν θέση εδώ.

4. Δες σε ποια μαθήματα είσαι καλός

Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να δώσεις και Πανελλήνιες εξετάσεις σε κάποια μαθήματα. Οπότε, ανάλογα, και με τα μαθήματα τα οποία σου αρέσουν και είσαι καλός, μπορείς να αποκλίσεις αρκετές σχολές! Ύστερα, επίσης με το πόσο καλός είσαι σε κάθε μάθημα, μπορείς να πάρεις και την αντίστοιχη κατεύθυνση. Δηλαδή, αν είσαι πολύ καλός στα μαθηματικά και στη φυσική, αλλά από βιολογία και χημεία δεν τα πας καλά, τότε μάλλον θα πρέπει να επιλέξεις μία σχολή του Πολυτεχνείου!

5. Έχε στο νου σου το 10%

Αν μπεις σε μία σχολή και τελικά δεις ότι δε σου κάνει ή ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Μπορείς πάντα να κάνεις το 10%. Αλλά είναι τελευταία λύση και καλό θα ήταν να έχεις βρεις τη σχολή που θέλεις πριν δώσεις Πανελλήνιες 2019!

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;