Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ: Η Google γιορτάζει με ένα διαφορετικό doodle τον διάσημο συνθέτη!
Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες όλων των εποχών, τιμάτε με ένα ιδιαίτερο doodle από την Google!

O Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες όλων των εποχών. Η μουσική του έχει ταξιδέψει μέσα στα χρόνια και η Google αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη αυτόν με ένα, κάπως, διαφορετικό doodle.

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1685 στη Λειψία και πέθανε στις 28 Ιουλίου του 1750. Ο Μπαχ ήταν Γερμανός συνθέτης, διευθυντής ορχήστρας, μουσικοπαιδαγωγός και εκτελεστής. Μεταξύ άλλων ήταν οργανίστας, κλειδοκυμβαλίστας, βιολιστής και βιολονίστας της περιόδου Μπαρόκ.

Υπήρξε αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος συνθέτης αυτής της περιόδου, καθώς και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία της έντεχνης Δυτικής μουσικής. Τα περισσότερα από 1000 έργα του που έχουν διασωθεί ως τις μέρες μας, ενσωματώνουν όλα τα χαρακτηριστικά του στυλ Μπαρόκ, το οποίο και απογειώνουν στην τελειότητα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

my dear #bach #johannsebastianbach #classicalmusic #music #artist #piano #happybirthday ??????❣

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Female – Ricardo Somocurcio (@annkhaduri) στις

Παρόλο που ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ δεν εισάγει κάποια νέα μουσική φόρμα, εμπλουτίζει το γερμανικό μουσικό στυλ της εποχής με μια δυνατή και εντυπωσιακή αντιστικτική τεχνική. Μάλιστα, έχει έναν φαινομενικά αβίαστο έλεγχο της αρμονικής και μοτιβικής οργάνωσης, και την προσαρμογή ρυθμών και ύφους από άλλες χώρες.

Ιδιαίτερα από την Ιταλία και τη Γαλλία. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα, αρτιστικό υπόβαθρο και, κυρίως, υψηλή πνευματικότητα.

Τα έργα του καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα τόσο της οργανικής, με έργα για τσέμπαλο, εκκλησιαστικό όργανο, κοντσέρτα, όσο και της φωνητικής μουσικής, με ορατόρια, λειτουργίες, πάθη, καντάτες και άλλα πολλά.

Τα χαρακτηριστικότερα έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ είναι τα:

  • η Τοκάτα και Φούγκα σε Ρε Ελάσσονα,
  • η Λειτουργία σε σι ελάσσονα,
  • τα Κατά Ματθαίον Πάθη,
  • τα Βρανδεμβούργια Κοντσέρτα,
  • το Καλοσυγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο και
  • η Τέχνη της Φούγκας

Ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν γιος του Γιόχαν Αμπρόζιους και της Μαρία Ελίζαμπετ Λέμμερχιρτ. Και ήταν το νεότερο από τα συνολικά οκτώ παιδιά της οικογένειας. Η οικογένειά του είχε έξι αγόρια και δύο κορίτσια, από τα οποία τα τρία, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, πέθαναν σε νηπιακή ηλικία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Google, dünyaca ünlü Alman besteci ve müzisyen Johann Sebastian Bach’ın doğum günü kutluyor.? Doodle aracılığıyla Bach ile birlikte kendi melodinizi yaratabiliyorsunuz. İyi ki doğdun Johann Sebastian Bach!? ————————— #bach #johannsebastianbach #composer #musician #birthday #google #doodle #baroque #baroquemusic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MüzikMark (@muzikmark) στις

Η ημερομηνία γέννησής του, 21η Μαρτίου 1685, τεκμηριώνεται τόσο από την καταγραφή του Γιόχαν Γκότφριντ Βάλτερ στο Μουσικό Λεξικό, όσο και από τον ίδιο τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ στη γενεαλογία της οικογένειάς του. Αλλά και από τον γιο του, στη νεκρολογία που συνέγραψε για τον πατέρα του.

Το όνομα Γιόχαν Σεμπάστιαν απέκτησαν, αργότερα, άλλα δύο μέλη της οικογένειας! Αυτά ήταν ο γιος του αδελφού του, Γιόχαν Κρίστοφ, ο οποίος βαπτίστηκε από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν αλλά πέθανε σε ηλικία δύο ετών, και ο εγγονός του, γιος του Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ, που διακρίθηκε στη ζωγραφική.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής παρέμεινε πιστός στη σχέση με τη γενέτειρά του, Άιζεναχ, τη μόνη πόλη, άλλωστε, της οποίας υπήρξε επισήμως δημότης. Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του, αργότερα, “Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ του Άιζεναχ”, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια.

Η ζωή του ήταν πολυτάραχη με αρκετές μετακινήσεις! Αλλά παρέδωσε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μουσικά έργα που ένα μεγάλο του κομμάτι διασώζεται και μας ταξιδεύει μέχρι σήμερα. Έτσι και η google αποφάσισε να γιορτάσει την επέτειο από τη γέννησή του με ένα πολύ ξεχωριστό doodle.

Και, μάλιστα, είναι σαν παιχνίδι που μπορείς να φτιάξεις τη δική σου σύνθεση. Δες πώς δημιουργήθηκε το google doodle για τον μεγάλο αυτόν συνθέτη!

Δες ακόμα: Οι νέοι της μουσικής βιομηχανίας που πρέπει να γνωρίσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;