Μπαίνω φαντάρος: Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη στρατιωτική θητεία!

Από neolaia.gr Team 20 Μαρτίου 2019

Δες τι αλλάζει στη στρατιωτική θητεία με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Όσα αλλάζουν τώρα που μπαίνω φαντάρος με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βουλή και φέρνει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία! Δες αναλυτικά ποιες θα είναι αυτές!

Οι αλλαγές αφορούν, κυρίως, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, τους ανυπότακτους και τους αντιρρησίες συνείδησης. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε τα εξής:

«Εξισώνεται η διάρκεια της θητείας των αντιρρησιών συνείδησης με αυτήν της στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, καταργώντας τη σημερινή εκ του νόμου επαύξησή της κατά δύο μήνες.

Επίσης, εισάγεται ρύθμιση για μεγάλο αριθμό ανυπότακτων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να τακτοποιηθούν για την ανυποταξία τους μέχρι και το τέλος του 2020 και μειώνεται η στρατιωτική θητεία για όλα τα τέκνα τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.»

Ενώ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σημείωσε ότι οι αλλαγές για τους ανυπότακτους γίνεται για «να προσελκυθούν πίσω στον τόπο τους, όσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό και για να κλείσουν τις στρατολογικές τους εκκρεμότητες.»

Επίσης, για τους αντιρρησίες συνείδησης τόνισε ότι:

«Μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της εναλλακτικής υπηρεσίας και ο χρόνος που πρέπει να υπηρετήσουν σε αυτήν την περίπτωση.

Περαιτέρω, η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας διατηρήθηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα, με τη δυνατότητα εν τούτοις καθορισμού της με υπουργική απόφαση κατ’ ελάχιστον στη διάρκεια της στρατεύσιμης υποχρέωσης.

Όσον αφορά την επιτροπή που εξετάζει τα σχετικά αιτήματα, φρονώ ότι η διατήρησή της είναι απαραίτητη, καθότι επεκτείνει τον έλεγχο υπαγωγής σε έλεγχο πραγματικής συνείδησης και όχι σε απλό έλεγχο δικαιολογητικών, προβλέποντας εν τούτοις τον αριθμό των στρατιωτικών που συμμετέχουν σε αυτήν.»

Το νομοσχέδιο προβλέπει και αλλαγές όσον αφορά τις Στρατιωτικές Σχολές!

Πιο αναλυτικά όσα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο:

  • Ρύθμιση για την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή των παιδιών των πληγέντων των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 στο Ν. Βουτζά, το Μάτι, την Αργυρά Ακτή και το Κόκκινο Λιμανάκι, στις στρατιωτικές σχολές σε ειδικό ποσοστό και καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού των εισακτέων,
  • Ρύθμιση για την ένταξη για πρώτη φορά των στρατιωτικών σχολών στο σύστημα των μετεγγραφών φοιτητών, αδελφών που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις,
  • Ρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό και την εναρμόνιση των διατάξεων της νομοθεσίας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας με τη συνταξιοδοτική νομοθεσία
  • Μέριμνα για τα επιδόματα κινδύνου και αναπηρίας, που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Ρύθμιση για την έκδοση σύγχρονων δελτίων ταυτοτήτων για το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Πρόβλεψη για την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος και τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, του Ταμείου Εθνικού Στόλου και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας από τον Φόρο Εισοδήματος και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων ενώ ρυθμίζει κατά ομοιόμορφο τρόπο την αποστολή και τις αρμοδιότητες της στρατονομίας, ναυτονομίας και αερονομίας.

Δες ακόμα: Μπαίνω φαντάρος: Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να προετοιμαστείς κατάλληλα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486