Εκλογές 2019: Οι εκτιμήσεις για τους μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας!
Τα πρώτα στοιχεία για τις Εκλογές 2019 και όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τη στιγμή αυτή δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να είναι αρκετές μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία για τις Εκλογές 2019! Και για αυτό το κυβερνών κόμμα ανεβάζει στροφές.

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και οι Ευρωεκλογές 2019 θα είναι το πρώτο σημείο στο οποίο θα φανεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μία ήττα στις εκλογές της 26ης Μαΐου, δε θα δώσει και τους καλύτερους οιωνούς στο κόμμα για τη συνέχεια.

Η μεγάλη “μάχη” στις Εκλογές 2019 θα δοθεί στους μεγάλους δήμους της χώρας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει με μεγάλο μειονέκτημα. Από ότι όλα δείχνουν οι υποψήφιοι της ΝΔ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 έχουν το πάνω χέρι. Δε θα πρέπει, όμως, να βγάζουμε απέξω και το ΚΙΝΑΛ που έχουν ισχυρούς δεσμούς με διάφορες τοπικές κοινωνίες.

Πάμε να ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά στις πρώτες μετρήσεις:

Δήμος Αθηναίων

Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι το φαβορί για τη νίκη, με μεγάλη διαφορά, μάλιστα, από τον δεύτερο στη σειρά. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες και να μένει πιο πίσω. Κάτι που θα του στερήσει τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο. Έτσι, την είσοδο στην κούρσα της δεύτερης Κυριακής διεκδικούν, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, η μάχη δίνεται ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Ταχιάο και στον ελεύθερο υποψήφιο και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργο Ορφανό. Και εκεί φαίνεται ότι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου θα δυσκολευτεί πολύ να περάσει στη δεύτερη Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις, μάλιστα, την δείχνουν στην 5η θέση.

Δήμος Πειραιά

Μέχρι στιγμής, επίσημες μετρήσεις δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Αλλά ακούγεται έντονα, πως η νίκη του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιάννη Μώραλη είναι, κάπως, δεδομένη.

Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής, μία από τις πι σημαντικές της χώρας, οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν τον υποψήφιο της ΝΔ, Γιώργο Πατούλη ως νικητή. Μάλιστα, η νυν περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, φαίνεται να ακολουθεί από απόσταση.

Από ότι όλα δείχνουν οι Εκλογές 2019 είναι ακόμα ανοιχτές και μπορούν να φέρουν αρκετές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας!

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Διαφορετικά εκλογικά τμήματα για Αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;