Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για να ζήσεις!

Από neolaia.gr Team 19 Μαρτίου 2019

Μία νέα έρευνα δείχνει ποιες είναι οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσει κανείς!

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς! Στις ακριβότερες είναι το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη!

Η έρευνα αυτή πέρα από το κόστος ενοικίου, αλλά και ζωής στις πόλεις αυτές έλαβε υπ’ όψιν της και τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, αλλά και τις μεταφορές. Αυτά σε συνδυασμό φαίνεται να αυξάνουν κατά πολύ το κόστος του να ζεις σε κάποιες πόλεις!

Η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Οσάκα της Ιαπωνίας ακολουθούν σε κοντινή απόσταση, ενώ πόλεις αγορών που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια, όπως η Κωνσταντινούπολη και η Μόσχα έπεσαν στην κατάταξη. Για αυτό ευθύνεται και ο υψηλός πληθωρισμός η υποτίμηση του νομίσματος τους.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά που τρεις πόλεις βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης! Αυτό είναι μία ένδειξη ότι οι αυξάνονται οι ακριβές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια της έκθεσης Ροξάνα Σλάβτσεβα:

«Η σύγκλιση του κόστους σε παραδοσιακά πιο ακριβές πόλεις αποτελεί δοκιμασία για την παγκοσμιοποίηση και την ομοιότητα στα γούστα και τα καταναλωτικά μοτίβα.

«Ακόμα και σε περιοχές όπου η αγορά τροφίμων μπορεί να είναι σχετικά φθηνότερη, οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας ή οι τιμές μεταφορών οδηγούν ανοδικά το συνολικό κόστος ζωής.»

Για την έρευνα του EIU έγινε σύγκριση των κοστών ζωής περισσότερων από 150 προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα σε αυτά είναι αυτοκίνητα, τρόφιμα, ενοίκιο, μεταφορές και ενδύματα σε 133 πόλεις!

Δες επίσης: 9 πόλεις σε όλο τον κόσμο που έχουν ΑΚΡΑΙΕΣ αλλαγές με το πέρασμα των χρόνων!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486