Εκλογές 2019: Διαφορετικά εκλογικά τμήματα για Αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές!
Μία νέα τροπολογία έρχεται για τις Εκλογές 2019! Δες αναλυτικά!

Μία νέα τροπολογία κατάθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών που προβλέπει αρκετές αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στις Εκλογές 2019 που θα γίνουν τον Μάιο!  Η νέα αυτή τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρώτη τροπολογία κάθε εκλογικό τμήμα θα έχει δύο κάλπες και ο εκλογέας θα ψηφίζει σε δύο διαδοχικά τμήματα. Με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών να λένε:

“Με τον τρόπο αυτό, θωρακίζεται η εκλογική διαδικασία και παρέχονται εγγυήσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς επιπλέον, την υπέρμετρη επιβάρυνση όλων των παραγόντων της εκλογικής διαδικασίας (δικαστικών αντιπροσώπων, εφορευτικής επιτροπής κτλ).”

Για πρώτη φορά θα έχουμε τέσσερις διαφορετικές κάλπες, που όλες θα γίνει με τη χρήση του συμβόλου του σταυρού στα ψηφοδέλτια. Καθώς θα έχουμε και Ευρωεκλογές 2019, και δημοτικές, και περιφερειακές, και κοινοτικές εκλογές.

Η σχετική τροποποίηση δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Εσωτερικών, για λόγους διευκόλυνσης των εκλογέων και για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκλογική διαδικασία λόγω των ταυτόχρονων πολλών άλλων διαδικασιών, να καθορίσει τη διεξαγωγή των επιμέρους εκλογών σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα.

Έτσι: “θωρακίζεται η εκλογική διαδικασία και παρέχονται εγγυήσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς επιπλέον, την υπέρμετρη επιβάρυνση όλων των παραγόντων της εκλογικής διαδικασίας.”

Με ακόμα μία τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα διορισμού υπαλλήλων που κατέχουν πτυχίο νομικής. Ο διορισμός τους θα γίνεται στις θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανεπάρκεια δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστών και ότι άλλο από τον κλάδο χρειάζεται η εκλογική διαδικασία.

Η περίπτωση δυνητικής αξιοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων ως δικαστικών αντιπροσώπων, υπάρχει ήδη στο Προεδρικό Διάταγμα για τις Εκλογές 2019 ως εναλλακτική. Το μόνο που αλλάζει είναι θα δίνεται προτεραιότητα στους υπαλλήλους εκείνους που κατέχουν πτυχίο νομικής σε σχέση με τους πτυχιούχους άλλων σχολών.

Οι υπόλοιποι θα διοριστούν μόνο αν δεν επαρκούν ούτε οι υπάλληλοι με πτυχίο νομικής!

Μεταξύ των τροπολογιών, σημειώνεται και μία τροπολογία που έχει να κάνει με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αυτή είναι η “φωτογραφική” που σταματάει την ισχύ του ασυμβίβαστου της ιδιότητας του βουλευτή με την υποψηφιότητα ευρωβουλευτή.

Η ρύθμιση αυτή, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί, θα διακόψει τις τωρινές δυσκολίες που υπάρχουν στον εκλογικό νόμο για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές. Σύμφωνα με αυτές, λοιπόν, για να ανακηρυχθούν ως ευρωβουλευτές, θα πρέπει να έχουν προηγουμένως παραιτηθεί από βουλευτές.

Επίσης, μέσα σε αυτές τις τροπολογίες υπάρχει και μία που διασφαλίζει τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές των Ελλήνων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τις διάφορες διαδικασίες για το Brexit!

Δες επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;