Αν είσαι από αυτούς που πατάνε SNOOZE πρέπει να δεις τι προκαλείς στον οργανισμό σου!
Θέλεις λίγο περισσότερο ύπνο και έτσι πατάς το snooze! Δες εδώ γιατί δεν πρέπει να το κάνεις αυτό!

Ο ύπνος, όπως γνωρίζεις, είναι πολύ σημαντικός για τον οργανισμό σου. Ένας καλός ύπνος σε βοηθάει να γεμίσεις ενέργεια και να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα. Όμως, πολλές φορές θέλεις ακόμα 5 λεπτάκια, και αυτό σε οδηγεί στο να πατήσεις το snooze.

Και κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό στον οργανισμό σου. Οπότε την επόμενη φορά που θα βάλεις πολλά ξυπνητήρια, σκέψου καλά πριν πατήσεις το snooze στο κινητό σου.

Πάμε να δούμε γιατί!

Καταρχάς, ο εγκέφαλος σου όταν κοιμάσαι μπαίνει σε διάφορους κύκλους ύπνου που διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα ο καθένας. Για να νιώσεις, όμως, γεμάτος ενέργεια και να ξυπνήσεις μόνος σου, ο εγκέφαλος σου θέλει επιπλέον δύο ώρες.

Τότε, όταν έχεις καλύψει το οκτάωρο ύπνο σου, είσαι έτοιμος και γεμάτος ενέργεια. Αλλά αν έχεις κοιμηθεί αργά βάζεις και ένα ξυπνητήρι για να είσαι σίγουρος ότι θα ξυπνήσεις.

Και τότε πατάς το snooze!

Έτσι βάζεις τον εγκέφαλό σου σε έναν νέο κύκλο ύπνου, που αν σηκωθείς με το επόμενο ξυπνητήρι ή το μεθεπόμενο δε θα τον έχει ολοκληρώσει. Και θα νυστάζεις όλη τη μέρα!

Έτσι αυτά τα 15 λεπτά που νομίζεις ότι σου χρειάζονται ακόμα, δε σου χρειάζονται καθόλου. Κάνουν τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί λανθασμένα και εσένα να σηκώνεσαι κουρασμένος.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρυθμίζεις το ξυπνητήρι σου μετά από το πέρας 3 κύκλων ύπνου, δηλαδή έξι ωρών. Ή αν έχεις καταφέρει να κοιμηθείς νωρίς, μετά από 8 ώρες. Τότε θα είσαι γεμάτος ενέργεια και διάθεση για να ανταπεξέλθεις στην υπόλοιπη ημέρα.

Μην πατήσεις ξανά snooze, λοιπόν. Εκτός, αν δε δουλεύεις και θέλεις να μείνεις στο κρεβάτι!

Δες επίσης: Για ποιο λόγο δεν μας αρέσει η Δευτέρα;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;