5 tips για εσένα που θες να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!
Τέτοιες φάσεις περνάμε όλοι!

Είναι γεγονός: Όλοι περάσαμε φάσεις στη ζωή μας που η αυτοπεποίθηση έκανε απότομες “βουτιές” στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να αμφισβητούμε τον εαυτό μας, να νιώθουμε ανίσχυροι και να μην ξέρουμε πως να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.

Και είναι λογικό να συμβαίνει που και που, γιατί δεν μπορούμε να τα χειριζόμαστε όλα τέλεια και έρχονται μάλιστα κάποιες φορές που η θετική διάθεση προς τον εαυτό μας περνάει κρισάρα, τι να κάνουμε, ανθρώπινα είναι όλα.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή αυτές είναι φάσεις, το καλό είναι ότι οι φάσεις είναι για να περνάνε, όχι όμως χωρίς να τις αξιοποιούμε. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλό είναι να αγκαλιάσεις τα συναισθήματά σου, όσο αρνητικά κι αν είναι, να κοιτάξεις μέσα σου και να δεις πόσο σημαντική/ος είσαι.

Τρόποι άλλωστε υπάρχουν για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι οι εξής:

1. Ψάξε να βρεις και να κατανοήσεις την αιτία ή τις αιτίες που σε οδήγησαν στο να αισθάνεσαι έτσι. Πριν καταλήξεις σε οποιαδήποτε λύση, πρέπει να αναγνωρίσεις το πρόβλημα.

2. Άκου μουσική! Είναι γνωστό ότι η μουσική είχε ανέκαθεν μια απίστευτα ευεργετική ιδιότητα, για αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται για τόσες θεραπευτικές διαδικασίες! Πάντα την έχουμε ανάγκη, πόσο μάλλον όταν είμαστε στα “κάτω” μας.

3. Μη συμβιβάζεσαι άλλο με πράγματα και καταστάσεις που δε σε κάνουν να νιώθεις καλά και ενδεχομένως δεν σου ταιριάζουν κιόλας. Δεν είναι θέμα εγωισμού, αλλά σεβασμού στον εαυτό, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

4. Πρέπει να σταματήσεις επιτέλους να μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου! Μη σε υποβιβάζεις ο/ι ίδιος/α, ο εαυτός σου σε ακούει να ξέρεις και πως θα σε εκτιμάει, αν δεν τον εκτιμάς;

5. Ξεκίνα να λες “ναι” σε ό,τι σε τρομάζει, γιατί εκεί είναι που βρίσκεται ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού σου. Κάντο για σένα, για να δοκιμάσεις τον εαυτό και τις δυνάμεις σου, για κανέναν άλλον. Οι άλλοι είναι απλοί παρατηρητές.

Δες κι αυτό: 4 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ΠΟΤΕ για τον εαυτό σου!

Τεστ αυτοπεποίθησης: Πόσο συμφιλιωμένοι είστε με τον εαυτό σας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
74'
4 - 2
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
71'
1 - 3
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;