3 ψυχολογικές
Εσύ όχι;

Μεγαλώνοντας, ανακαλύπτουμε και συνειδητοποιούμε ένα σωρό πράγματα που προηγουμένως δεν είχαμε καν φανταστεί.

Η ενηλικίωση δεν είναι κι ότι πιο εύκολο και ανά καιρούς διάφορα ζητήματα συναισθηματικής φύσεως έρχονται να μας απασχολήσουν. Το θέμα είναι να καταλαβαίνεις γιατί και πως σου προκύπτει ένα αρνητικό συναίσθημα και να προσπαθείς τουλάχιστον να το επεξεργαστείς, να το εκλογικεύσεις ή να το μετριάσεις, αν σε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό πλέον.

Μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε κάθε λεπτό που περνάει. Σε ποιες “παγίδες” όμως πέσαμε, πέφτουμε ή πήγαμε να πέσουμε κάποια στιγμή της ζωής μας;

Παγίδα νούμερο 1 – Η πιο επικίνδυνη όλων

Σύγκριση με τους άλλους

Συχνά και σχεδόν ασυνείδητα βάζουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία σύγκρισης με το τι και το πως κάνουν οι άλλοι κάποια πράγματα και το πως επιλέγουν να ζήσουν τις ζωές τους. Η σύγκριση είναι η μεγαλύτερη ψυχολογική παγίδα που μπορεί να πέσει κανείς, γιατί κατά βάση αποτελεί ψευδαίσθηση και λανθασμένη κρίση μας. Βλέπουμε τη ζωή των άλλων και νομίζουμε ότι ξέρουμε, όμως στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε πως είναι.

Ο καθένας είναι διαφορετικός, οπότε η σύγκριση με τους άλλους είναι εξ’ αρχής αχρείαστη.

Μόνο με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου να συγκρίνεσαι, άσε τους άλλους να κάνουν ότι νομίζουν για τη δική τους ζωή. Άλλωστε, ούτε θέλουμε όλοι τα ίδια πράγματα, ούτε έχουμε τις ίδιες αναμονές, εμπειρίες και επιθυμίες.

Παγίδα νούμερο 2 – Εύκολο να πέσεις, δύσκολο να βγεις

Πώς φαίνομαι στους άλλους;

Συχνά μας απασχολεί τόσο πολύ η εικόνα μας και το πως μας βλέπουν οι άλλοι που ξεχνάμε την ουσία. Από το να αγχώνεσαι για το τι νομίζουν οι άλλοι για σένα, καλύτερα δεν είναι να κοιτάξεις για το τι λες εσύ για τον εαυτό σου;

Παγίδα νούμερο 3 – Η κοινή παγίδα

Με αποδέχονται τελικά;

Εννοείται πως μας απασχολεί η αποδοχή των άλλων και συχνά μάλιστα την αναζητάμε διακαώς, ενδεχομένως γιατί δεν τη νιώσαμε όταν είμασταν μικρότεροι. Ωστόσο, στο τέλος της μέρας, καταλαβαίνεις ότι η πρώτη και η σημαντικότερη αποδοχή που μπορείς να πάρεις προέρχεται από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αξίζει τελικά να βάζουμε εμείς οι ίδιοι παγίδες στον εαυτό μας;

Δες ακόμα: Οι 10 «κανόνες» της ευτυχίας, σύμφωνα με ένα διάσημο ψυχίατρο της εποχής μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;