6 διάσημοι συγγραφείς και οι παράξενες συνήθειές τους!
Η διάνοια έχει και τις ιδιορρυθμίες της!

Οι συγγραφείς του πλανήτη μας, διάσημοι και μη, μας έχουν προσφέρει πλούσιο υλικό με τα υπέροχα έργα τους: Μυθιστορήματα, φιλοσοφικά δοκίμια, διηγήματα, νουβέλες και ποιήματα.

Μάλιστα, το να γράψει κανείς ένα βιβλίο, δεν είναι ίσως τόσο εύκολο όσο φαντάζεσαι, μάλλον είναι τρομερά δύσκολο και απαιτεί τεράστια επιμονή, πειθαρχία και υπομονετική θέληση για να μπορούν να κυνηγούν την έμπνευση όταν δεν τους κυνηγά εκείνη.

Και ορισμένοι, λοιπόν, από τους διασημότερους συγγραφείς των εποχών, είχαν κάποιες θα λέγαμε παράξενες έως εξωφρενικές καθημερινές συνήθειες.

Ο τρόπος που έγραφαν και κάποια πράγματα που έκαναν στη ρουτίνα τους, αποκαλύπτουν την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία τους.

1. Edgar Alan Poe

Ο αγαπημένος γοτθικός ποιητής Edgar Alan Poe λάτρευε τα κατοικίδια ζώα και, μάλιστα, είχε μια γάτα, την οποία αγαπούσε πάρα πολύ και συνήθιζε να τη φωνάζει “Κατερίνα”, πιστεύοντας ότι είναι ο φύλακας άγγελός του.

2. Charles Dickens

Ο Charles Dickens προτιμούσε να γράφει με μπλε μελάνι, γιατί στέγνωνε πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα χρώματα.

3. Virginia Woolf

Η Αγγλίδα μυθιστοριογράφος Virginia Woolf ήταν αρκετά ισχυρογνώμων σχετικά με το σωστό τρόπο γραφής και ανάγνωσης. Λέγεται πως έγραφε καθημερινά για 2,5 ώρες σε ένα γραφείο ύψους 90 εκατοστών με κλίση στην κορυφή του, έτσι ώστε μπορεί να κοιτάζει αυτά που γράφει και από μακριά και από κοντά.

4. Truman Capote

Ο Truman Capote ήταν λίγο-πολύ προληπτικός, καθώς δεν ξεκινούσε ή δεν τελείωνε ποτέ τα έργα του… τις Παρασκευές. Eπίσης, δεν έμενε ούτε σε δωμάτια ξενοδοχείου που είχαν στο τηλέφωνο τον αριθμό 13, ενώ ποτέ δεν άφηνε πάνω από 3 αποτσίγαρα στο τασάκι.

5. James Joyce

Ο James Joyce λέγεται πως έγραφε ξαπλωμένος μπρούμυτα στο κρεβάτι, χρησιμοποιώντας μεγάλα μπλε μολύβια και φορώντας ένα λευκό παλτό, πράγμα που δεν ήταν θέμα παραξενιάς, αλλά ανάγκης. Ο Ιρλανδός συγγραφέας αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης από μικρή ηλικία, οπότε το μπλε μελάνι τον βοηθούσε να βλέπει αυτά που έγραφε, ενώ το άσπρο παλτό τον βοηθούσε, καθώς αντανακλούσε περισσότερο φως στις σελίδες τη νύχτα.

6. Ernest Hemingway

Ο Ernest Hemingway έβαζε έναν απαράβατο όρο στη γραφή του. Συνήθιζε να γράφει αυστηρά μέχρι 500 λέξεις τη μέρα και, μάλιστα, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, κατά τις πρωινές ώρες.

Δες ακόμα: 5 ιστορίες γνωστών ανθρώπων που αποτελούν έμπνευση για όλους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 2