Εντυπωσιακά διαμερίσματα, βασισμένα στη μοντέρνα αισθητική του Piet Modrian
Όταν η διακόσμηση εσωτερικών χώρων αντλεί έμπνευση από την κορυφαία ζωγραφική του 20ου αιώνα

Ο Piet Mondrian ήταν ένας Ολλανδός ζωγράφος και θεωρητικός που θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης του 20ου αιώνα, αλλά και ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

Το στυλ του φημίζεται για την απλότητα και ιδιαιτερότητά του, ενώ αυτό που διακρίνει τα περισσότερα έργα τέχνης του είναι οι χαρακτηριστικές ευθείες γραμμές και τα έντονα χρώματα, σαφείς επιρροές του καλλιτέχνη από τον ιμπρεσιονισμό και τον κυβισμό.

Μάλιστα, ο διάσημος πίνακάς που φιλοτέχνησε ο Modrian το 1920 με τίτλο “Σύνθεση με Μαύρο, Κόκκινο, Γκρι, Κίτρινο και Μπλε”, αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αφηρημένης τέχνης, στο οποίο ο ζωγράφος χρησιμοποίησε απλά γεωμετρικά σχήματα (γραμμές) και βασικά χρώματα σε λευκό φόντο. Το έργο αυτό, με όλη την εκφραστική αυτάρκεια και απλότητά του, κατάφερε να πωληθεί το 2015 για 50.000.000 δολάρια, “ταρακουνώντας” τον κόσμο της τέχνης παγκοσμίως.

Η χρωματική αισθητική και το στυλ του Piet Mondrian αποτέλεσε τη βασική έμπνευση, πάνω στην οποία το βουλγαρικό στούντιο σχεδιασμού, ονόματι “Brani & Desi”, αποφάσισε να μεταμορφώνει διαμερίσματα με γεωμετρικά σχήματα απόλυτης αρμονίας, βασισμένα στο έργο του διάσημου ζωγράφου.

Και τα διαμερίσματα αυτά θυμίζουν, χωρίς καμία αμφιβολία, μοντέρνα έργα τέχνης που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και ιντριγκάρουν την αισθητική μας.

Απόλαυσέ τα:

Δες ακόμα: 5 μοντέρνα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που προκαλούν δέος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;