Facebook: Σε τι οφείλεται τελικά το μεγαλύτερο μπλακ άουτ στην ιστορία του;
Το Facebook τελικά αποκάλυψε σε τι οφείλεται το τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εφαρμογή!

Το Facebook, αλλά και οι υπόλοιπες πλατφόρμες που ανήκουν στην εταιρεία, όπως το instagram και το WhatsApp αντιμετώπιζαν προβλήματα επί 24 ώρες έχουμε την πλήρη αποκατάστασή τους. Το βασικό πρόβλημα είχε διάρκεια πάνω από 8 ώρες, αλλά υπήρξαν στη συνέχεια και άλλα μικροπροβλήματα.

Το Facebook είχε ενημερώσει μέσω twitter τους χρήστες του ότι κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επαναφέρει όλες τις λειτουργίες, αλλά δεν είχε διευκρινίσει το λόγω του προβλήματος!

Όπως έγινε τελικά γνωστό από το ίδιο το Facebook, το πρόβλημα, που αποτελεί το πιο μακρόχρονο στην ιστορία του, οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος! Ναι μάλιστα! Σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή- εξυπηρετητή (server) του δικτύου του.

Και αυτό είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη τη λειτουργία της εφαρμογής!

Οι αναλυτές, σύμφωνα με τους New York Times και το BBC, επεσήμαναν ότι το συμβάν αποτελεί μια υπενθύμιση πως ακόμη και οι πιο ισχυρές εταιρείες του διαδικτύου, οι οποίες απασχολούν τους καλύτερους ειδικούς των υπολογιστών και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, τελικά δεν μπορούν να αποφύγουν το ανθρώπινο λάθος και τις συνέπειες του.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από αλλαγές στις ρυθμίσεις ενός server, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Facebook. Το αρχικό λάθος έγινε σταδιακά ακόμα πιο μεγάλο και δημιούργησε ολοένα και επεκτεινόμενο πλέγμα προβλημάτων στο δίκτυο του Facebook, που ήταν αδύνατο να διορθωθεί γρήγορα.

Η επίσημη δήλωση του Facebook γράφει:

“Πολλοί άνθρωποι είχαν δυσκολία πρόσβασης στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε τα προβλήματα και τα συστήματα μας έχουν επανέλθει. Λυπούμαστε πολύ για την ενόχληση και εκτιμούμε την υπομονή του καθενός.”

Όμως πολλοί αναλυτές σχολίασαν αρνητικά ότι το Facebook χρειάστηκε τόσο χρόνο για να δώσει μια εξήγηση, αλλά και να επαναφέρει τη βλάβη που είχε προκληθεί.

Η ιστοσελίδα Downdetector, που καταγράφει τα προβλήματα στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι έλαβε 7,5 εκατομμύρια παράπονα σχετικά με διάφορα προβλήματα στο Facebook και στις άλλες εφαρμογές!

Το Facebook βρίσκεται ακόμη στη προσπάθεια να καταλάβει πώς το αρχικό πρόβλημα απέκτησε τέτοιες διαστάσεις μέσα σε λίγες ώρες!

Δες ακόμα: Γιατί έπεσε το Facebook για 10 ολόκληρες ώρες;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;