Αυξήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από το 2020 – Δες τις νέες τιμές!

Από neolaia.gr Team 15 Μαρτίου 2019

Αυξήσεις έρχονται στις τιμές εισόδου σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα!

Νέες αυξήσεις έρχονται στις τιμές των εισιτηρίων για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, από το 2020, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.)!

Αυτή η αύξηση στα εισιτήρια θα έρθει μέσα στο 2020 και ακολουθεί την κατάργηση της κατηγορίας των εισιτηρίων 2- 1 ευρώ και η αντικατάστασή τους από την κατηγορία των 3- 2 ευρώ. Η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί σε 24 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, ενώ θα υπάρξει μείωση σε πέντε αντίστοιχους χώρους.

Μάλιστα, αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που θα συντελεστούν από το 2020!

Θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπως για παράδειγμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου όπου το ολόκληρο και το μειωμένο εισιτήριο από 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα γίνονται 12 και 6 ευρώ.

Οι μειώσεις αφορούν στις τιμές των εισιτηρίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, που το εισιτήριο θα πάει από 8 και 4 ευρώ το ολόκληρο και το μειωμένο στα 6 και 3 ευρώ αντίστοιχα, στον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης, που από 12 και 6 ευρώ γίνονται 10 και 5 ευρ), στον Αρχαιολογικό Χώρο Νεκρομαντείου, που από 8 και 4 ευρώ σε 6 και 3 ευρώ, στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, που το εισιτήριο θα κοστίζει από 4 και 2 ευρώ σε 3 και 2 ευρώ.

Τέλος, στο Σπήλαιο Θεόπετρας Τρικάλων και Κέντρο Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης Σπηλαίου Θεόπετρας οι τιμές μειώνονται από 4 ευρώ, με 2 ευρώ το μειωμένο, σε 3 ευρώ και σταθερό το μειωμένο στα 2 ευρώ!

Επιπλέον, καταργείται η κατηγορία των 2 ευρώ σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, που αντικαθίσταται από την κατηγορία των 3 ευρώ σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, με 2 ευρώ το μειωμένο.

Αναλυτικά που αυξάνονται οι τιμές:

  • Στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Αγοράς και Μουσείο Στοάς Αττάλου, καθώς και στον Αρχαιολογικό Χώρο Σουνίου το εισιτήριο γίνεται από 8 ευρώ, 4 ευρώ μειωμένο, σε 10 ευρώ, με 5 ευρώ το μειωμένο.
  • Στον Αρχαιολογικό Χώρο Ρωμαϊκής Αγοράς και στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης από 6 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο, σε 8 ευρώ και 4 ευρώ το μειωμένο.
  • Στον Αρχαιολογικό Χώρο Βιβλιοθήκη Αδριανού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Θήρας, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στον Λευκό Πύργο από 4 ευρώ και 2 ευρώ το μειωμένο, σε 6 ευρώ και 3 το μειωμένο.
  • Στον Αρχαιολογικό Χώρο Ολυμπιείου και στο Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου η τιμή αλλάζει από 6 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο, σε 8 ευρώ και 4 ευρώ το μειωμένο.
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας, στο Φρούριο Κούλε, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ματάλων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου και στο Σπήλαιο Κουτούκι στην Παιανία Αττικής από 2 ευρώ και 1 ευρώ το μειωμένο, οι τιμές γίνονται 4 ευρώ το ολόκληρο και 2 ευρώ το μειωμένο.
  • Στη Ροτόντα το εισιτήριο από 2 ευρώ και 1 ευρώ το μειωμένο, θα γίνει 6 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο.

Δες επίσης: Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και 19 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία