5 νέα εμπορικά κέντρα ανοίγουν στην Αττική!
Νέα εμπορικά κέντρα έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα στην Αθήνα!

Το εμπορικό κέντρο, ή αλλιώς mall, έχουν μπει για τα καλά στη καθημερινότητα σου. Πώς να είχε γίνει και αλλιώς, αφού με το τόσα που έχει η Αθήνα έχεις πολλές επιλογές και σε βολεύουν γιατί έχουν όλα τα καταστήματα σε ένα χώρο και δε χρειάζεται να κάνεις τεράστιες αποστάσεις για να βρεις αυτό που ψάχνεις!

Και μία νέα είδηση έρχεται να τα κάνει ακόμα περισσότερα. Καθώς, πέντε νέα malls και δύο επεκτάσεις εμπορικών κέντρων που ήδη υπάρχουν, αναμένεται να κατασκευαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα στην Αττική.

Οι νέες επενδύσεις είναι συνολικής επιφάνειας άνω των 340.000 τετραγωνικών μέτρων και θα προστεθούν στα περίπου 40 εμπορικά κέντρα συνολικής επιφάνειας 860.000 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας.

Μάλιστα, αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες καταναλωτές, αφού όπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες, οι Έλληνες έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στα εμπορικά κέντρα. Για πάμε να δούμε, όμως, ποια θα είναι τα νέα αυτά εμπορικά κέντρα!

1. Εμπορικό κέντρο από την ΓΑΙΟΣΕ

Εμπορικό κέντρο συνολικής έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων και προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ δρομολογείται στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά, από την ΓΑΙΟΣΕ.

Θα βρίσκεται πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά και σύμφωνα με τα σχέδια θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων και άλλα ενώ ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 50 ετών.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του εμπορικού κέντρου είναι η θέση του! Καθώς θα γίνει και η επέκταση των δρομολογίων του προαστιακού μέχρι τον Πειραιά, η προβλεπόμενη για τις αρχές του 2019 επέκταση του Τραμ και η επέκταση της Γραμμής 3 του μετρό!

2. Εμπορικό στη Λυκόβρυση

Το πράσινο φως από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων πήρε πρόσφατα το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης “Εμπορικού Κέντρου και Κέντρου Αναψυχής στη Μεταμόρφωση Αττικής”, συνολικού κόστους 93.422.600 ευρώ, από τον όμιλο του ομογενή επιχειρηματία Παν. Κωνσταντίνου, που ελέγχει και το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που περιλαμβάνει ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο με εστιατόρια, καφέ, καθώς και καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Αυτό το εμπορικό κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων ενώ ήδη και οι σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης και έγκρισης χρήσεων γης βρίσκονται σε εξέλιξη.

3. Εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η αμερικάνικη Hines έχει πλέον, από τα τέλη του 2018 την έκταση όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για το ακίνητο που μέχρι πρότινος ανήκε στην επίσης αμερικανική Blackrock, η οποία επιθυμούσε την απεμπλοκή της από την επένδυση αυτή, θεωρώντας το επενδυτικό ρίσκο της χώρας εξαιρετικά υψηλό.

Η προσέγγιση του εμπορικού κέντρου που θα γίνει στην περιοχή αναμένεται να αλλάξει, με την Hines να εστιάζει στην διαμόρφωση ενός εμπορικού πάρκου, με λίγα καταστήματα μεγάλης επιφάνειας. Πρόκειται για μια επιλογή με μικρότερο ρίσκο, που εκτιμάται ότι θα είναι κι ευκολότερο να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

4. Εμπορικό κέντρο του Βωβού στο Βοτανικό

Στην αξιοποίηση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου της Μπ. Βωβός στο Βοτανικό προχωρά η Hines που έχει υπογράψει προσύμφωνο με την ιδιοκτήτρια Alpha Bank.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου με συνολική επιφάνεια της τάξεως των 50.000 τ.μ. Μάλιστα, προβλέπεται να διατηρηθούν τα υπόγεια που έχουν δημιουργηθεί, όπως επίσης το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο. Το υπόλοιπο τμήμα που έχει ανεγερθεί θα κατεδαφιστεί.

5. Εμπορικό κέντρο στα κτήματα Καμπά

Στην κατασκευή ενός νέου εμπορικού κέντρου στα κτήματα Καμπά, κινείται η διοίκηση της Reds. Tο ύψος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει στα 220 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, το νέο εμπορικό κέντρο θα προσφέρει οικοδομήσιμη επιφάνεια 89.000 τ.μ., εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα.

Πάμε να δούμε τώρα και τις επεκτάσεις των ήδη υπαρχόντων εμπορικών κέντρων:

1. Επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park

Μέχρι το Νοέμβριο του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα. Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα επεκτείνει κατά 15.500 τ.μ. την επιφάνεια του εμπορικού πάρκου.

2. Επέκταση του Golden Hall

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι διαδικασίες επέκτασης του εμπορικού κέντρου Golden Hall. Που θα είναι μία επένδυση της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργασίες αφορούν το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης που θα λειτουργήσει ως επέκταση του εμπορικού κέντρου προσθέτοντας 11.500 τ.μ. επιφάνειας και νέες θέσεις παρκινγκ.

Δες ακόμα: Ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα φτάνει μέχρι το Λουτράκι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;