Αυτός ο ναυαγός σώθηκε χάρη στο τζιν παντελόνι του!
Κι όμως ο άντρας αυτός κατάφερε να διασωθεί χρησιμοποιώντας το τζιν παντελόνι του!

Ο Αρνε Μούρκε είναι ιστιοπλόος και είχε βγει μαζί με τον αδερφό του στα ανοιχτά του κόλπου Tolaga, στην ανατολική ακτή ενός νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Μια έκρηξη στο σκάφος τον πέταξε στη θάλασσα και δεν μπορείς να φανταστείς πώς σώθηκε!

Το περιστατικό με τον 30χρονο ιστιοπλόο έγινε την περασμένη Τετάρτη!

Μετά την έκρηξη, ο άντρας δεν μπορούσε να φτάσει το σωσίβιο που του πέταξε ο αδερφός του και έτσι παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα!

Για καλή του τύχη, όμως, διατήρησε την ψυχραιμία του και επιστράτευσε τις γνώσεις του, που τον γλίτωσαν από τον πνιγμό. Είχε ισχυρά κύματα και έμεινε αρκετή ώρα στη θάλασσα!

Μάλιστα, για καλή του τύχη είχε διαβάσει για ένα κόλπο μετατροπής του παντελονιού σε αυτοσχέδιο σωσίβιο! Και έτσι έπραξε!

Έδεσε κόμπους στις άκρες του τζιν και το κράτησε πάνω από το νερό ώστε να το γεμίσει με αέρα. Στη συνέχεια το βύθισε για να παγιδεύσει τον αέρα στο εσωτερικό του και κάπως έτσι είχε στα χέρια του ένα φουσκωτό, που τον κρατούσε στην επιφάνεια.

Ένα ελικόπτερο διάσωσης κατόρθωσε να τον εντοπίσει και να ξεκινήσει την απόπειρα για την σωτηρία του περίπου 3,5 ώρες αργότερα!

“Ήταν τύχη που το γιοτ είχε τόσο ραδιοφωνικό σταθμό VHF όσο και φάρους έκτακτης ανάγκης για να εγείρουν την προειδοποίηση. Χωρίς αυτά, τα πράγματα ίσως είχαν εξελιχθεί διαφορετικά” εξήγησε ο επικεφαλής της αποστολής σωτηρίας του.

Δες επίσης: 10 εικόνες που αποδεικνύουν ότι το σύμπαν γελάει μαζί σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;