Με νέα αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα οι
Οι "μολότοφ" μετατρέπονται σε πλημμέλημα από κακούργημα!

Μία νέα αναγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για τις βόμβες “μολότοφ”! Μάλιστα, γίνεται μετατροπή τους σε πλημμέλημα σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Η διάταξη μέσω της οποίας διώκεται η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μετατρέπεται από κακούργημα με ποινή έως 20 χρόνια φυλάκιση σε πλημμέλημα με ποινή τουλάχιστον 3 χρόνια.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 272 του νέου Ποινικού Κώδικα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.”

Υπάρχει μάλιστα και ειδική διάταξη που προβλέπει ότι αν χρήστης τέτοιας βόμβας παραδώσει τα εκρηκτικά υλικά πριν εξεταστεί από τις αρχές, δε θα τιμωρείται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο προτεινόμενος Κώδικας αναφέρει:

“Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σε αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε για αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών.”

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Δημήτρη Μπόλη, που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, τα αδικήματα που τελέστηκαν έως το 2011 και εκκρεμούν προς εκδίκαση ενώπιον των δικαστηρίων, οδηγούνται στην παραγραφή και οι κατηγορούμενοι στην απαλλαγή τους.

Δες επίσης: Ποινή 10 χρόνων φυλάκισης σε μέλος των Anonymous

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
87 - 91
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
2'
66 - 47
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;