Καθαρά Δευτέρα 2019: Πώς να φτιάξεις τον δικό σου χαρταετό!
Θέλεις την Καθαρά Δευτέρα 2019 να φτιάξεις μόνος σου τον χαρταετό σου; Δες εδώ πώς!

Η Καθαρά Δευτέρα 2019 είναι εδώ και θέλεις να φτιάξεις μόνο σου τον χαρταετό που θα πετάξεις φέτος. Είτε γιατί δεν πρόλαβες να αγοράσεις, είτε γιατί αποφάσισες να το προσπαθήσεις φέτος μόνο σου. Ο χαρταετός  είναι μια ιεροτελεστία που αγαπάς και σου αρέσει!

Σε αυτό το άρθρο δε θα μάθεις μόνο πώς να πετάξεις έναν χαρταετό αλλά και να τον φτιάξεις μόνοι σου! Για πάμε να δούμε πώς θα το κάνεις βήμα, βήμα!

Για την κατασκευή του χαρταετού θα χρειαστείς 3 βέργες ή κάποιο ελαφρύ ξύλο, σπάγκο, κόλλα, χαρτί γλασέ ή νάιλον, λεπτό σύρμα,κολλητική ταινία και χαρτιά σε διάφορα χρώματα ή κομμάτια εφημερίδας.

Πρώτο βήμα: Κόβεις τις βέργες για να έχουν μήκος 60cm ή 100cm, εξαρτάται πόσο μικρό ή μεγάλο θέλεις να κάνεις το χαρταετό σου. Τοποθέτεισε τις βέργες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο και έπειτα δέσε σφικτά το σημείο τομής τους με το σύρμα.

Δεύτερο βήμα: Δένεις με το σπάγκο, ο οποίος φροντίζεις να είναι καλά τεντωμένος, τις κορυφές των βεργών έτσι ώστε να σχηματιστεί εξάγωνο. Στη συνέχεια τοποθέτησε πάνω στις βέργες το χαρτί σε σχήμα εξαγώνου, αφού το κόψεις, αφήνοντας περιθώριο περίπου 5cm παραπάνω έτσι ώστε να μπορέσεις να το περάσεις από τον σπάγκο για να στερεωθεί. Για να δέσεις το χαρτί με τον σπάγκο περνάς κόλλα και στη συνέχεια μονωτική ταινία για σιγουριά.

Τρίτο βήμα: Για να φτιάξεις την ουρά περνάς σπάγκο σε δύο άκρες των βεργών που βρίσκονται δίπλα δίπλα και τις ενώνεις με έναν κόμπο. Το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 40 cm. Έπειτα από το σημείο του κόμπου δένεις ένα άλλο κομμάτι σπάγκου με μήκος 3,20 μέτρα. Σε αυτό το μεγάλο κομμάτι σπάγκου τοποθετείς τα χρωματιστά κομμάτια χαρτιού ή εφημερίδας, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 20cm.

Τέταρτο βήμα: Για το τελευταίο βήμα φτιάχνεις το σπάγκο με τον οποίο θα κρατάς το χαρταετό για να πετάξει. Περνάς δύο κομμάτια σπάγκου στο ίδιο μήκος με τις βέργες στις άκρες που έχουν απομείνει ενώ ένα τρίτο κομμάτι σπάγκου που ξεκινάει από τη μέση, την ένωση των βεργών έρχεται να δέσει με ένα κόμπο με τις άλλες δύο. Ο χαρταετός σου είναι έτοιμος!

Τώρα που έφτιαξες τον χαρταετό σου, ήρθε η ώρα να τον πετάξεις!

Εάν έχεις φτιάξει μόνο σου τον χαρταετό πρέπει να δώσεις μεγάλη σημασία στα ζύγια αλλιώς δε θα πετάξει! Πιστεύω, σε σένα θα τα καταφέρεις!

Έπειτα κάποιες συμβουλές που μπορούμε να σου δώσουμε ώστε να έχεις σίγουρη επιτυχία στο πέταγμα είναι οι εξής:

  • Ο άνεμος θα πρέπει να φυσά με κατεύθυνση προς αυτόν που κρατά το σκοινί προς τον αετό σου.
  • Όταν έχεις αφήσει αρκετά μέτρα σπάγκου (τουλάχιστον 20), ζήτησε να αφήσουν τον αετό και τρέξε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  • Για να πάει ψηλότερα ο αετός, αμόλησε κι άλλη καλούμπα, και για να έρθει πιο χαμηλά, μάζεψε λίγο σχοινί αντίστοιχα.

Προσοχή! Να θυμάστε ότι δε πετάμε χαρταετό με βροχή και να μείνετε μακριά από τα καλώδια της Δ.Ε.Η

Δες ακόμα: Καθαρά Δευτέρα 2019: Ήρθε η ώρα να φτιάξεις σπιτική λαγάνα και ταραμοσαλάτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;