Ας ανακαλύψουμε πώς μοιάζει το πρωινό σε 34 χώρες του κόσμου!
Κάποια είναι ιδιαίτερα και κάποια, ΠΟΛΥ ιδιαίτερα!

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αυτό που θα σου δώσει ενέργεια για να αντέξεις τη μέρα που έχεις μπροστά σου.

Ωστόσο, το τι θα περιλαμβάνει αυτό το πρωινό διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Πολλά από τα γεύματα που θα δεις παρακάτω, περιλαμβάνουν πράγματα που δε θα σκεφτόμασταν ποτέ να φάμε στην Ελλάδα για πρωινό (ή γενικότερα).

Ας τα δούμε λοιπόν!

1. Τουρκία

Συνήθως αποτελείται από διάφορα τυριά, βούτυρο, ελιές, αυγά, ντομάτες, αγγούρια, μαρμελάδα, μέλι και πικάντικο κρέας.

2. Ισραήλ

Φρέσκο ψωμί, μία ποικιλία από σκληρά και μαλακά τυριά, φρέσκο χυμό, ελιές, μαρμελάδα και βούτυρο. Όλα αυτά για ένα ισραηλινό πρωινό πιάτο.

3. Ολλανδία

Pancakes μήλου σερβιρισμένα με ένα παραδοσιακό σκούρο σιρόπι που ονομάζεται “stroop”.

4. Πολωνία

Γνωστό ως Jajecznica, αυτό το παραδοσιακό πολωνικό πρωινό αποτελείται από αυγά scrambled με κομμάτια από kielbasa και δύο pancakes πατάτας.

5. Ισπανία

Το Pan a la Catalana, είναι ένα απλό και πολύ δημοφιλές πρωινό στην Ισπανία. Περιλαμβάνει ψωμί με φρέσκο σκόρδο και τριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο και λάδι. Γαρνίρεται με τυρί, ζαμπόν ή λουκάνικο.

6. Μαρόκο

Διαφόρων ειδών ψωμιά με μία ποικιλία από μαρμελάδες και τυρί ή βούτυρο για επάλειψη.

7. Χαβάη

Πολλά πεντανόστιμα φρούτα κι ένα ωραίο bagel με cream cheese. Γρήγορο, απλό και γεμάτο ενέργεια.

8. Σουηδία

Το Pannkakor είναι ένα pancake που φτιάχνεται από ένα μείγμα αυγών και τηγανίζεται και μοιάζει με κρέπα. Σερβίρεται με μία πλούσια και γλυκιά φρουτένια γέμιση.

9. Ισλανδία

Μπορεί να μην είναι και πολύ “όμορφο” στην όψη, αλλά το Hafragrautur, ή βρώμη, είναι από τις πρώτες επιλογές στην Ισλανδία, καθώς είναι ιδανικό για να σε ζεστάνει τα κρύα πρωινά. Συνήθως σερβίρεται με μαύρη ζάχαρη και μερικές σταφίδες ή ξηρούς καρπούς.

10. Πορτογαλία

Κρουασάν και καφές. Κλασικό και υπερνόστιμο!

11. Αυστραλία

Όλοι έχουμε ακούσει το Vegemite, που για κάποιο λόγο οι Αυστραλοί το λατρεύουν. Τόσο πολύ μάλιστα που συχνά θα το βρεις στο backpack τους!

12. Βραζιλία

Μία νόστιμη “συλλογή” από κρέατα, τυριά και ψωμί. Απλό.

13. Ιταλία

Cappuccino και κρουασάν. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα με αυτό. Οι Ιταλοί θέλουν κάτι γρήγορο που μπορούν να το πάρουν και στο χέρι.

14. Ουαλία

Ζεστό λιωμένο τυρί πάνω σε ψωμί του τοστ. Στη δίαιτα…

15. Δανία

Ψωμί σίκαλης, τυριά, σαλάμι, ζαμπόν, πατέ, μέλι, μαρμελάδα και μερικές φορές λεπτές “φλούδες” από σοκολάτα. Τρελός συνδυασμός!

16. Φιλιππίνες

Εδώ τα τοπικά φρούτα παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Καταρχάς έχουμε τα μάνγκο. Οκ μέχρι εδώ. Για ενέργεια, το ρύζι είναι η πρώτη επιλογή, ή τα μικρά λουκανικάκια, γνωστά και ως longganisa. Όταν τηγανίζονται με αλάτι και σκελίδες σκόρδου λέγονται sinangag. Τα sinangag συνδυάζονται με αυγά, κρέατα και φασόλια. Κάτι ελαφρύ που λέμε…

17. Αλάσκα

Το κρέας ταράνδου είναι ο πρωταγωνιστής που συνοδεύεται από ένα αυγό πάνω σε ένα pancake. Εδώ μιλάμε για αδιανόητη έμπνευση και δημιουργικότητα.

18. Γερμανία

Λουκάνικα, τοπικά τυριά και φρεσκοψημένο ψωμί βρίσκει κανείς στο πρωινό τραπέζι ενός Γερμανού. Για να πάνε όλα αυτά κάτω πίνουν… καφέ (κι όμως, όχι μπύρα).

19. Αμερική

Χοντρούτσικα pancakes με σιρόπι και blueberries, παρέα με μερικές λωρίδες μπέικον. Για εμάς τους πιο φλώρους, υπάρχει και η επιλογή του muesli.

20. Γαλλία

Le croissant, mon cheri! Τι άλλο; Με τριμμένο αμύγδαλο, βούτυρο, σοκολάτα ή κρέμα… Απλά και κλασικά!

21. Ινδία

Πατάτες αρωματισμένες με δεντρολίβανο, ινδικό tofu, φακές, λουκάνικο λαχανικών και πιπερομπανανοτοστ (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό). Η ινδική κουζίνα βέβαια διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Αλλά αν επιλέξεις κάτι από αυτά, είσαι μέσα!

22. Σκωτία

Το πρωινό στη Σκωτία μοιάζει πολύ με το Βρετανικό ή το Ιρλανδικό (όπως είναι πολύ λογικό). Αλλά το σήμα κατατεθέν εδώ είναι το sumptuous, ένα μείγμα από αρνίσια καρδιά, συκώτι και πνεύμονες, τριμμένο κρεμμύδι, βρώμη, λίπος, μπαχαρικά και αλάτι, που σερβίρονται με αυγά τηγανισμένα σε λίπος. Ανακατεύτηκα.

23. Ταϊλάνδη

Το πιάτο που βλέπεις παρακάτω περιλαμβάνει ένα πικάντικο ψάρι με μέντα και γλυκό χοιρινό με μπαχαρικά. Σερβίρεται με ρύζι. Είναι πολύ νόστιμο (λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει, εγώ το χέρι στη φωτιά δεν το βάζω), αλλά δεν διαφέρει από ένα πιάτο που θα έτρωγες για μεσημεριανό ή και βραδινό… Τα συμπεράσματα δικά σου!

24. Αργεντινή

Το αργεντίνικο πρωινό συνήθως αποτελείται από “mate” (ένα ρόφημα που φτιάχνεται από φύλλα “yerba”) ή κρέμα καραμέλας με “facturas” ένα κλασικό κρουασάν.

25. Ιρλανδία

Πολύ κοντά στο Αγγλικό και το Σκωτσέζικο πρωινό, στην Ιρλανδία λατρεύουν τη λευκή πουτίγκα και το ψωμί σόδας (ό,τι κι αν αυτό σημαίνει)!

26. Καναδάς

Αυτά που βλέπεις λέγονται perogies. Τα perogies είναι βρασμένα, ψημένα ή τηγανιτά dumplings που φτιάχνονται με ζύμη και γεμίζονται με πατάτα, ξυνολάχανο, κιμά, τυρί ή φρούτα. Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, βάζεις στο πλάι μερικά λουκάνικα και ψωμί του τοστ για να έχεις έτοιμο ένα κλασικό πρωινό ξύπνημα στον Καναδά.

27. Μεξικό

Αυτό το συνονθύλευμα που ακολουθεί, είναι στην πραγματικότητα μοσχαρίσιο κρέας και chilequiles, nachos, τυρί και φασόλια. Τα πρωινά σου μετά από αυτό δε θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια…

28. Ρωσία

Παρότι περίμενα κάτι πιο σκληρό από τους Ρώσους, αυτοί επιλέγουν για πρωινό τα oladi. Είναι κάτι μεταξύ pancake και Yorkshire puddings. Ζεστό, φρεσκοτηγανισμένο, μαλακό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό. Σερβίρεται με sour cream, μέλι, μαρμελάδα ή φρέσκα μούρα.

29. Βιετνάμ

Το πρωινό στο Βιετνάμ συνήθως αποτελείται από κάποιου είδους κρέας μέσα σε ένα χυλοειδές κατασκεύασμα (που προσωπικά δε θα έτρωγα ούτε αν με πλήρωναν). Για κάποιο λόγο περιλαμβάνει κινέζικα ντόνατς, φύτρες φασολιών, χοιρινό έντερο γεμιστό με πιπεράτο χοιρινό κιμά, κομματάκια χοιρινής καρδιάς και στομαχιού και πατέ με εντόσθια.

Έχω αηδιάσει για πάντα.

30. Περού

Στο Περού κάθε ώρα είναι μία καλή ώρα για να φας σεβίτσε. Ένα πιάτο θαλασσινών που φτιάχνεται από ωμό ψάρι μαριναρισμένο με χυμό εσπεριδοειδών όπως λεμόνι και λάιμ και πιπεριές τσίλι. Πραγματική φιέστα γεύσεων!

31. Ιαπωνία

Τι εννοείς δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ tofu για πρωινό. Οι Ιάπωνες το προτιμούν μαζί με ψάρι και ρύζι (όπως όλα). Μούλιασέ το σε σόγια sauce και καλή (χμμμ) όρεξη!

32. Πακιστάν

Στο Πακιστάν θα φας Aloo Paratha για πρωινό. Ένα ινδικό λεπτό τηγανόψωμο, με ζύμι από αλεύρι ολικής άλεσης που ψήνεται σε “tava”. Η ζύμη περιλαμβάνει ghee (ένα παραδοσιακό είδος βουτύρου) και συνήθως γεμίζεται με λαχανικά. Τρώγεται με βούτυρο, chutney ή κάποια άλλη καυτερή σάλτσα. Οι Πακιστανοί -που ξέρουν- το κάνουν ρολό και το βουτούν στο τσάι τους.

33. Ουγκάντα

Όπως στις περισσότερες μεγάλες χώρες, οι διατροφικές συνήθειες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Αλλά ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα είναι και το katogo. Είναι ένας συνδυασμός από πράσινες μπανάνες που μαγειρεύονται στην κατσαρόλα μαζί με μοσχαρίσιο κρέας ή μείγμα λαχανικών. Αυτό που βλέπεις παρακάτω είναι μπανάνα με αγελαδινά όργανα.

34. Αγγλικό πρωινό

Ίσως το πιο διάσημο πρωινό όλων. Φασόλια, λουκάνικα, μπέικον, αυγά, μανιτάρια, τηγανίτες πατάτας και τοστ. Και φυσικά τσάι! (Για επιδόρπιο χοληστερίνη λογικά)

Και τώρα πες μου, εσύ τι τρως για πρωινό;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1