Tristan da Cunha: Το πιο απομονωμένο νησί στον πλανήτη!
Ορίστε που θα πας αν θες να ξεφύγεις από όλους και από όλα!

Σου έχει τύχει ποτέ να σκεφτείς: “Θα βρω ένα απομονωμένο και ήσυχο μέρος στον κόσμο και θα μπαρκάρω εκεί για όσο αντέξω”. Αν σου έχει περάσει από το μυαλό, έστω σαν σκέψη, τότε πρέπει σίγουρα να ακούσεις για το παρακάτω “μοναχικό” νησί, που ενδεχομένως αποτελεί ύστατη φαντασίωση διαφυγής για όσους θέλουν να απομονωθούν και να ζήσουν το απόλυτο ζεν.

Ο λόγος για το Tristan da Cunha (Τριστάν ντα Κούνια), μια συστάδα απομονωμένων νησιών που βρίσκεται στη νότια πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού και απέχει μόλις 2.816 χιλιόμετρα από τη Νότια Αφρική, ενώ από τη Νότια Αμερική μόλις 3.360 χιλιόμετρα.

Το εν λόγω απομονωμένο νησί αποτελεί, τυπικά τουλάχιστον, εξαρτημένο έδαφος του Βρετανικού υπερπόντιου εδάφους της Αγίας Ελένης, η οποία βρίσκεται 2.173 χιλιόμετρα βόρεια.

Η ανακάλυψη του πιο “μοναχικού” νησιώτικου μέρους στον πλανήτη χρονολογείται το έτος 1506, όπου ανακαλύφθηκε από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο, Τριστάο ντα Κούνια, ο οποίος όμως, λόγω κακοκαιρίας, δεν κατάφερε να αποβιβαστεί σε κάποιο από τα νησιά του συμπλέγματος. Το όνομα του νησιού, επομένως, προέρχεται από τον Πορτογάλο εξερευνητή, ενώ, όπως φαίνεται, ο πρώτος έποικος που κατέφτασε στο νησί και παρέμεινε, ήταν ο Τζόναθαν Λάμπερτ, από το Σάλεμ της Μασσαχουσέττης των Η.Π.Α., ο οποίος ήρθε στα νησιά περί το 1810.

Ο Λάμπερτ, λοιπόν, ερχόμενος στα νησιά, δεν τα εποίκησε απλώς, αλλά τα ανακήρυξε ως ιδιοκτησία του και τους έδωσε το όνομα: “Νησιά Αναψυχής”.

Τα απομονωμένα αυτά νησιά του Ατλαντικού έχουν λιγότερους από 300 κατοίκους, ενώ στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει καν αεροδρόμιο, αφού το Τριστάν είναι προσβάσιμο μόνο μέσω θαλάσσης.

Το Τριστάν ντα Κούνια είναι το πιο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος στον κόσμο και η οικονομία του βασίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής: Οι κάτοικοι εκεί ζουν από την αλιεία, την κτηνοτροφία και τη γεωργική απασχόληση.

Είναι dream place ή δεν είναι, πες μου εσύ!

Δες ακόμα: Οι 12 πιο απομακρυσμένοι προορισμοί για να ξεφύγεις από όλους!

18 μέρη στον κόσμο που η Google Earth δε θέλει να δεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;