Ένα μεγάλο ερώτημα μόλις απαντήθηκε: Ποια είναι η διαφορά
Εσύ τη γνωρίζεις;

“Κοινωνιοπάθεια” (sociopathy) και “ψυχοπάθεια” (psycopathy), δυο ευρέως αναγνωρισμένες ψυχιατρικές έννοιες, που παραπέμπουν σε δυο ξεχωριστούς τύπους διαταραχής της προσωπικότητας.

Η αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας είναι η πλησιέστερη διάγνωση σε αυτό που λέμε “κοινωνιοπάθεια” (sociopathy) και, παρότι στις περισσότερες ταινίες και σειρές πλέον, οι κοινωνιοπαθείς παρουσιάζονται ως “επικίνδυνα” άτομα, στην πραγματικότητα τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας μπορούν να διάγουν μια κανονική ζωή, όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, οι δυο αυτές περιπτώσεις, κοινωνιοπαθείας και ψυχοπαθείας, έχουν 3 κοινά γνωρίσματα που συνίστανται: Στην υπερβολική αυτοπεποίθηση, τη δόλια συμπεριφορά και την ακραία χειριστικότητα, χαρακτηριστικά δηλαδή που δεν ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από το φίλτρο της ηθικής συνείδησης.

Παρά τα κοινά τους γνωρίσματα, όμως, ποια είναι τελικά η κομβική διαφορά αυτών των δύο ψυχικών διαταραχών, που τόσο πολύ συγχέουμε σήμερα;

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις:

Δες ακόμα: 17 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;