Κάτσε λίγο... Σε αυτή την πόλη θα πληρώσεις 2.500 ευρώ αν φορέσεις σαγιονάρες!
Κι όμως θα πληρώσεις 2.500 ευρώ επειδή απλά φόρεσες σαγιονάρα!

Η σαγιονάρα και τα πέδιλα το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει. Περπατάς άνετα και δεν ιδρώνει και το πόδι σου από την πολύ ζέστη! Έλα, όμως, που σε μία πόλη της Ιταλίας μόλις απαγορεύτηκε!

Ναι! Απαγορεύτηκε και θα έχεις και πρόστιμο αν φορά κάτι τέτοιο!

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο σε όποιον κάνει πεζοπορία με σαγιονάρες ή πέδιλα στην Cinque Terre, λόγω ατυχημάτων, που γίνονται συχνά στον δρόμο της πόλης αυτής!

Η περιοχή Cinque Terre στην ακτή της ανατολικής Ριβιέρας στη Λιγουρία της Ιταλίας είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν όχι μόνο να περιορίσουν τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά και να καθορίσουν το είδος των παπουτσιών που μπορούν να φορούν οι τουρίστες που θα πηγαίνουν στην περιοχή αυτή!

Τα Cinque Terre είναι πέντε παράκτια χωριά ανάμεσα στη Γένοβα και το Λιβόρνο. Τα οποία ενώνονται με πανέμορφα μονοπάτια πεζοπορίας δίπλα στη θάλασσα.

Τα δημοφιλή μονοπάτια στις πλαγιές του λόφου ανακηρύχθηκαν το 1997 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το 1999 χαρακτηρίστηκαν ως Εθνικό Πάρκο.

Έχει γίνει ήδη προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών για να εξασφαλιστεί η προστασία του τοπίου, αλλά τώρα οι τοπικές αρχές το πάνε ένα βήμα παραπέρα! Επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα σε οποιονδήποτε κάνει πεζοπορία στην περιοχή με σαγιονάρες, μπαλαρίνες ή πέδιλα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Telegraph”, οι τοπικές ομάδες ορεινής διάσωσης έχουν τύχει σε διάφορα περιστατικά που βοηθάνε τουρίστες που κάνουν ανάβαση στη δύσβατη περιοχή και παγιδεύονται σε διάφορα σημεία λόγω των παπουτσιών που φοράνε.

Για τον λόγο αυτό, η αρχή διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στους ταξιδιώτες που αγνοούν τις συμβουλές και φορούν τα ακατάλληλα υποδήματα. Μάλιστα, το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο παραβάτης είναι λίγο μεγάλο!

Σύμφωνα με τη “The Telegraph” θα κυμαίνεται από 50 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με με την ταλαιπωρία και τα έξοδα που θα πρέπει να δαπανήσουν οι τοπικές αρχές για να βοηθήσουν τους αναβάτες!

Ο Πατρίτσιο Σκαρπελίνι, διευθυντής του Εθνικού Πάρκου Cinque Terre έκανε τις εξής δηλώσεις!

“Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ πιστεύοντας ότι βρίσκονται στην παραλία, αλλά οι διαδρομές πάνω από τα χωριά είναι σαν μονοπάτια βουνού. Πρώτα θα ξεκινήσουμε ενημερωτική εκστρατεία και μετά θα αρχίσουμε να εκδίδουμε πρόστιμα.”

Ενώ ο Μαουρίσιο Καττάνι, πρόεδρος της Ιταλικής Αλπικής Λέσχης είπε:

Είναι σαν τα μονοπάτια των Άλπεων. Οι τουρίστες δεν πρέπει να φορούν σαγιονάρες και να κάνουν πεζοπορία χωρίς να έχουν επαρκή ποσότητα νερού μαζί τους.”

Και όλα αυτά γιατί τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει τεράστια αύξηση στα ατυχήματα τουριστών που φοράνε πέδιλα και σαγιονάρες και κάνουν εξερεύνηση στα χωριά αυτά!

Δες επίσης: ΝΑΙ, μπορείς να αγοράσεις σπίτι με 1 ευρώ με ΕΝΑΝ ΟΡΟ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;