Πανελλήνιες 2019: Οι αλλαγές που θα γίνουν στα εξεταζόμενα μαθήματα!
Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα εξεταζόμενα μαθήματα για τις Πανελλήνιες! Δες εδώ τι αλλάζει!

Ακόμα περισσότερες αλλαγές φαίνεται πώς θα έρθουν στις Πανελλήνιες 2019! Αυτοί που θα δουν τις πρώτες αλλαγές θα είναι οι φετινοί μαθητές της Β” Λυκείου.

Μάλιστα, οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες της επόμενης χρονιάς θα διδαχθούν μόλις επτά μαθήματα σε αντίθεση με τα 15 που ισχύουν μέχρι σήμερα για την Γ’ Λυκείου! Από αυτά τα τέσσερα θα διδάσκονται για έξι ώρες την εβδομάδα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ’ Λυκείου θα αλλάξει τελείως και λόγω έλλειψης κονδυλίων και χρόνου, τα βιβλία των μαθητών θα παραμείνουν τα ίδια, ενώ ακόμα και για τη νέα προσθήκη της Κοινωνιολογίας θα βρεθούν παλαιότερα βιβλία για να διδάσκεται το μάθημα.

Αυτό γίνεται να έχουν οι μαθητές στα χέρια τους ένα εγχειρίδιο που θα μπορούν να διαβάσουν και να ψάξουν πληροφορίες!

Μία πρόταση που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προβλέπει τα νέα προγράμματα σπουδών στα 10 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Παλιά εγχειρίδια, συρραφή βιβλίων και κεφαλαίων και ενδεικτικές δραστηριότητες με αφορμή τη γεωμετρική αύξηση των ωρών διδασκαλίας είναι τα χαρακτηριστικά της πρότασης, που αποτελεί μεταβατικό στάδιο έως τη συγγραφή νέων εγχειριδίων.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στα μαθήματα θα είναι ως εξής:

Κυρίως, στα θετικά μαθήματα έχει επικεντρωθεί η πρόταση του ΙΕΠ με αρκετές προσθήκες, που όμως χαρακτηρίζονται ως αναγκαίες και από τους εκπαιδευτικούς. Στα υπόλοιπα μαθήματα δεν παρατηρούνται μεγάλες μεταβολές στην ύλη.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένονται οι προτάσεις του και για τη Β’ Λυκείου και το πρόγραμμά της, στις οποίες θα γίνουν αντίστοιχες προσθήκες για την ομαλή συνέχεια της διδασκαλίας των μαθητών.

Δες ποιες θα είναι οι αλλαγές:

  • Στα θεωρητικά μαθήματα: Δεν θα παρατηρηθεί αύξηση κεφαλαίων. Μόνο η Νεοελληνική Γλώσσα εμπλουτίζεται μέσω σημειώσεων που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα κεφάλαια.
  • Στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης: προστίθεται η ύλη του βιβλίου Μαθηματικών Γενικής Παιδείας που περιλαμβάνει στατιστική, πιθανότητες και συνδυαστική.
  • Στη Φυσική: θα γίνει προσθήκη του κεφαλαίου για τα μαγνητικά πεδία, τα εναλλασσόμενα ρεύματα και τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις.
  • Στη Βιολογία: προστίθεται το κεφάλαιο της Εξέλιξης.
  • Στη Χημεία: έχουν γίνει ήδη πολλές προσθέσεις ενοτήτων, καθώς και ολόκληρο το κεφάλαιο της θερμοχημείας.
  • Στην Κοινωνιολογία: η οποία αποτελεί καινούρια προσθήκη στη Γ’ Λυκείου, αντικαθιστώντας τα Λατινικά, θα δοθεί στους μαθητές επιπλέον υλικό. Μαζί θα πάρουν και το βιβλίο που θα αποτελεί παλαιότερη έκδοση, μέχρι να γίνει η συγγραφή του καινούριου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, η πρόταση του ΙΕΠ έχει ήδη πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, όμως τα κεφάλαια που παρατίθενται δεν θα είναι και η τελική επιλογή του υπουργείου Παιδείας.

Στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το ΙΕΠ κάνει λόγο για:

“Προσεκτική και λελογισμένη αύξηση της ύλης”

Τον τελικό λόγο τον έχει η πολιτική ηγεσία και αυτή θα αποφασίσει για την τελική διαμόρφωση της ύλης των μαθημάτων και του προγράμματος!

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Όλες οι αλλαγές στα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;