7 αντιδράσεις που προκαλεί το φιλί στο σώμα σου και δεν είχες ιδέα!
Ήξερες ότι το φιλί μπορεί να κάνει ΌΛΑ αυτά!

Το φιλί σε μία σχέση λέει πολλά!Αν σε φιλάει όταν φεύγει από το σπίτι ή όταν γυρίζει! Πόσο τρυφερά σε φιλάει! Γενικά δείχνει πολλά και μπορείς να καταλάβεις και πολλά από το πόσο συχνά και το αν φιλιούνται τα ζευγάρια.

Αλλά πέρα από αυτά που δηλώνει ένα φιλί για τη σχέση σου, έχει και κάποια σημαντικά οφέλη στον οργανισμό σου για τα οποία δεν είχες ιδέα!

Οπότε πάμε να δούμε σε τι μπορεί να σε ωφελήσει ένα φιλί.

1. Σταματάει τις αλλεργίες

Αν στη μέρα σου φιλιέσαι με τον σύντροφό σου τουλάχιστον 30 λεπτά θα δεις ότι και οι αλλεργίες σου θα μειωθούν! Εντάξει μη βάλεις χρονόμετρο, αλλά το φιλί μειώνει όλα αυτά που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο στον οργανισμό σου για να εμφανίσεις αλλεργίες.

2. Σε ανακουφίζει από το άγχος

Το να φιλάς κάποιον σε χαλαρώνει απίστευτα. Καταρχάς, απελευθερώνεται στον οργανισμό σου μία ορμόνη που σε ανακουφίζει από το στρες, αλλά και ο τρόπος που γίνεται η διαδικασία του φιλιού σε ανακουφίζει και να σε κάνει να εισπνέεις βαθύτερα. Άλλος ένας τρόπος να χαλαρώσεις.

3. Καίει θερμίδες

Κι όμως το φιλί καίει θερμίδες. Για την ακρίβεια 120 θερμίδες την ώρα. Σίγουρα δε θα πάρει τη θέση του γυμναστηρίου, αλλά είναι κάτι και αυτό!

4. Σε κάνει να δείχνεις πιο νέος

Το να φιλάς γυμνάζει τους μυς του προσώπου σου και έτσι σε κάνει να δείχνεις νεότερος. Μάλιστα, όσο πιο συχνά φιλάς κάποιον σε ηλικία από 18 έως 34 είναι και πιο πιθανό να γεράσεις καλύτερα και να μη φαίνεται ο χρόνος τόσο πολύ στο πρόσωπό σου.

5. Μειώνει τις ασθένειες των πνευμόνων

Το να φιλάς γυμνάζει και τους πνεύμονες σου, καθώς στη διαδικασία αυτή αναπνέεις 60 φορές το λεπτό και έτσι, οι πνεύνομές σου έρχονται σε επαφή με περισσότερο αέρα. Με τον τρόπο αυτό τους κάνεις ακόμη πιο δυνατούς.

6. Μειώνει την πίεση του αίματος

Όπως είπαμε σε χαλαρώνει, αλλά άμεση συνέπεια είναι να πέφτει η πίεση σου και να έρχεται σε κανονικά επίπεδα. Οπότε θα έχεις, έτσι, και λιγότερα προβλήματα με τη καρδιά σου.

7. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σου

Όταν φιλιέσαι με κάποιον, καλώς ή κακώς, μοιράζεστε και τα διάφορα βακτήρια που έχετε! Έτσι το ανοσοποιητικό σου έρχεται σε επαφή με διάφορους μικροοργανισμούς που πρέπει να αντιμετωπίσει και πετυχαίνεις αυτό που θέλεις. Να είσαι υγιείς και να έχεις καλές αντιστάσεις σε όλα τα μικρόβια!

Δες επίσης: Φιλίες με τους πρώην: Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτό;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;