5 τρόποι για να «χτίσεις» μια πετυχημένη ερωτική σχέση!

Από neolaia.gr Team 3 Μαρτίου 2019

Τρόποι υπάρχουν, το μόνο που χρειάζεται είναι να θες να ζήσεις την εμπειρία!

Οι αισθηματικές σχέσεις είναι ομολογουμένως αρκετά δύσκολες και πόσο μάλλον στις ηλικίες 18 με 25 που όλοι είμαστε στην κοσμάρα μας και ψάχνουμε να δούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε απ’ τις ζωές μας.

Ωστόσο, οι σχέσεις σε κάθε ηλικία είναι πολύ σημαντικές και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ένα σωρό πράγματα για τον εαυτό μας και τους ανθρώπους. Μια πετυχημένη ερωτική σχέση βέβαια απαιτεί δουλειά και υπομονή και από τις δυο πλευρές, αλλιώς πολύ δύσκολα καταφέρνει να εδραιωθεί.

Επειδή, όμως ο όρος «πετυχημένη σχέση» παραπέμπει σε κάτι ιδανικό και μπορούν να δοθούν πολλές ερμηνείες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι όντως ο καθένας από εμάς θέλει και αναζητά διαφορετικά πράγματα στις σχέσεις του.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν σίγουρα κάποια κοινά «θέλω» και ανάγκες μας, γιατί άνθρωποι είμαστε και δε διαφέρουμε τόσο στην τελική, επομένως υπάρχουν και κάποιοι κοινοί τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν, ώστε να χτίσουμε μια πραγματικά επιτυχημένη σχέση.

Ιδού ποιοι είναι οι τρόποι:

1. Μάθε να επεξεργάζεσαι τα συναισθήματά σου και να γίνεσαι εξωτερικός παρατηρητής του ίδιου σου του εαυτού, προκειμένου να γίνεσαι πιο αντικειμενικός/η όταν προκύπτουν προβλήματα ανάμεσά σας.

2. Ξεκίνα να αναγνωρίζεις τα όριά σου και να τα εκφράζεις στον άλλον, χωρίς, ωστόσο, να τα επιβάλλεις. Θα λες «ναι» όταν θες και «όχι» όταν δε θες ή έχεις αμφιβολίες για κάτι.

3. Προσπάθησε όσο μπορείς να διαχωρίζεις τη λογική από τα έντονα συναισθήματά σου. Δεν απαιτούν όλες οι καταστάσεις την ίδια προσέγγιση.

4. Άσε τους εγωισμούς και την κτητικότητα στην άκρη και μάθε να εκφράζεις σωστά την τρυφερότητα και την αγάπη που νιώθεις για τον άνθρωπο δίπλα σου. Με το να του κάνεις κήρυγμα ή να του αρπάζεις το κινητό από τα χέρια, το μόνο που θα καταφέρεις είναι απλά να τον απομακρύνεις πιο πολύ από σένα.

5. Μην απαιτείς ποτέ από τον άλλον να σου καλύψει εντελώς τα όποια συναισθηματικά ελλείμματα. Αυτό είναι κάτι που θα το δουλέψεις εσύ πρώτα με τον εαυτό σου. Ο άλλος θα σε καταλάβει όσο μπορεί και ανάλογα πάντα με αυτά που ο ίδιος έχει βιώσει και αντιμετωπίσει.

Δες ακόμα: Πόσο «ενήλικη» είναι τελικά η σχέση σας;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486