Εσύ έχεις ξανά δει ποτέ μοβ και πορτοκαλί κουνουπίδι;
Το κουνουπίδι βγαίνει σε διάφορες αποχρώσεις, φίλες και φίλοι!

Παρότι το κουνουπίδι δεν αποτελεί λατρεμένη διατροφική προτίμηση για πολλούς ανθρώπους, κυρίως γιατί έχει κατά κόρον συνδεθεί με αυστηρές δίαιτες, στην πραγματικότητα έχει πολύ υψηλή διατροφική αξία και η τακτική του κατανάλωση θωρακίζει τον οργανισμό από καρδιακές παθήσεις, ακόμα και καρκίνους.

Ωστόσο, αν νομίζεις πως το κουνουπίδι βγαίνει μόνο στο κλασικό, λευκό χρώμα… τότε γελιέσαι, γιατί, από ότι φαίνεται, υπάρχει μοβ, πράσινο και πορτοκαλί κουνουπίδι.

Πρόκειται για τα λεγόμενα “κουνουπίδια του ουράνιου τόξου”, τα οποία έχουν την ίδια ακριβώς γεύση με το συνηθισμένο λευκό κουνουπίδι, όμως τα τελευταία χρόνια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις αγορές λαχανικών του εξωτερικού.

Τα πολύχρωμα αυτά κουνουπίδια αποτελούν σχετικά νέες παραλλαγές του κοινού κουνουπιδιού και καλλιεργούνται σε χώρες του εξωτερικού κυρίως, εκεί όπου τα λευκά μπαίνουν τελικά στο περιθώριο.

Το πορτοκαλί χρώμα στο κουνουπίδι προκύπτει από την υψηλή περιεκτικότητα βήτα καροτίνης που αποτελεί μορφή βιταμίνης Α και που συμβάλλει στη βέλτιστη υγεία της επιδερμίδας, ενώ το το μοβ χρώμα οφείλεται στην ανθοκυανίνη, η οποία και συντελεί στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων επιβραδύνοντας την πήξη του αίματος.

Φαίνεται τελικά πως έχουμε έναν παραπάνω λόγο να το προσθέσουμε στη διατροφή μας, αφού, πέραν της διατροφικής του σημασίας, βάζει μια πολύ όμορφη πινελιά χρώματος σε κάθε τραπέζι!

Δες ακόμα: 6 παραδοσιακές και πεντανόστιμες σούπες απ’ όλο τον κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
90 - 74
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1