Φοιτητική ζωή: 11 συμβουλές για εσένα που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις!
H φοιτητική ζωή ξεκινά και εσύ δεν ξέρεις που να πρωτοδώσεις βάση! Ψυχραιμία και όλα θα γίνουν!

Η φοιτητική ζωή είναι, χωρίς αμφιβολία, μια μοναδική εμπειρία κι αν για σένα ξεκινάει τώρα ή έχει ξεκινήσει πρόσφατα, τότε πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα. Κανείς δε γεννήθηκε φοιτητής, με αποτέλεσμα όλοι χρειαστήκαμε κάποια στιγμή βασικά tips, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις που προκύπτουν.

Όλα είναι θέμα εξοικείωσης και ψυχολογίας, οπότε με λίγη υπομονή και καλή θέληση θα μάθεις να τα έχεις όλα υπό τον έλεγχό σου. Κι αν το χάνεις και ώρες ώρες, δεν έγινε και τίποτα, σημασία έχει να απολαμβάνεις τις στιγμές που ζεις ως φοιτητής, γιατί δεν κρατάνε για πάντα δυστυχώς!

Ιδού κάποιες πολύτιμες συμβουλές, λοιπόν, για εσένα που μόλις “μπήκες στο τρένο” της φοιτητικής ζωής και δεν ξέρεις που να κοιτάξεις, σε τι να δώσεις βάση και τι να κάνεις πρώτο.

1. Ξεκίνα να πηγαίνεις στις διαλέξεις της σχολής σου, γιατί ειδικά στην αρχή, είναι σημαντικό να αποκτήσεις μια πρώτη επαφή με τα μαθήματα και το αντικείμενο του κάθε ενός.

2. Αν θελήσεις να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι και έχεις ελεύθερο χρόνο, μη το φοβηθείς καθόλου, είτε αυτό λέγεται χορός, είτε πολεμικές τέχνες, είτε θέατρο και φωτογραφία. Και προσωπική εμπειρία θα κερδίσεις και έξτρα προσόντα για τα βιογραφικό σου.

Φοιτητική ζωή: 10 χόμπι που δεν κοστίζουν και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα!

3. Μη σε τρομάζει η μοναξιά, πόσο μάλλον αν έμεινες μόνος σου σε σπίτι για πρώτη φορά. Είναι λογικό, όλοι το περνάμε κάποια στιγμή και να ξέρεις πως οι φίλοι θα έρθουν μόλις τους έχεις πραγματικά ανάγκη.

4. Μην αγχωθείς αν οι γύρω σου έχουν πιάσει δουλειά. Δεν είναι υποχρεωτικό, ούτε απαραίτητο για όλους να δουλεύουν όσο είναι φοιτητές και εξάλλου ο καθένας έχει τη δική του ζωή και το δικό του πρόγραμμα. Αν, ωστόσο, βρεις κάτι που σου αρέσει και χρειάζεσαι και έξτρα χαρτζιλίκι, τότε δοκίμασέ το!

5. Ψάξε να βρεις σεμινάρια και ημερίδες, που εξασφαλίζουν πιστοποίηση/βεβαίωση παρακολούθησης και που είναι βέβαια κοντά στα ενδιαφέροντά σου και πήγαινε να τα παρακολουθήσεις. Μετά από κάθε σεμινάριο, μπορείς να το προσθέτεις στο βιογραφικό σου, γιατί με τον καιρό θα τα ξεχάσεις και είναι κρίμα.

6. Κανείς δε σε αναγκάζει να βρεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου από τα 18, οπότε χαλάρωσε και ζήσε τη φοιτητική ζωή, όπως εσύ θες, χωρίς, ωστόσο, να χάνεις το στόχο σου!

7. Κάνε μικρά και σταθερά βήματα. Αν είσαι πιστός στο καθημερινό πρόγραμμα που έφτιαξες και ξέρεις πότε να λες “ναι” και πότε “όχι” γενικά στη ζωή σου, τότε θα πλησιάζεις όλο και περισσότερο το στόχο σου, χωρίς καν να το καταλάβεις!

8. Να εκφράζεσαι άφοβα και χωρίς ντροπή για ό,τι σε απασχολεί. Εννοείται θα λες τη γνώμη σου, αλλά θα προσέχεις να μην προσβάλλεις κανέναν.

9. Μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου κάνει κριτική, αν δεν σε γνωρίζει. Το αν είσαι καλός φοιτητής και τυπικός στις υποχρεώσεις σου, το ξέρεις πρώτα από όλους εσύ!

10. Πρέπει να μάθεις να βάζεις τα δικά σου όρια στις σχέσεις που θα κάνεις. Ναι, η πόρτα του σπιτιού σου είναι πάντα ανοιχτή, όπως και η καρδιά σου, αλλά δε θα αφήσεις κανέναν να παραβιάσει ΚΑΝΕΝΑ από τα δυο. Στο κάτω κάτω και η πόρτα και η καρδιά σου, είναι δικές σου και οφείλεις να τις φροντίζεις!

11. Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθεις κοντά στον εαυτό σου και να δεις τι θες από τη ζωή και τους ανθρώπους. Άκου τις ανάγκες σου και βάλε δικές σου προτεραιότητες. Δεν είναι κακό να βάζεις την ευτυχία σου πάνω από τους άλλους ώρες ώρες.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 6 πράγματα που αξίζει να κάνεις όσο είσαι ακόμα φοιτητής!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
45'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
45'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;