Φαίδων Γεωργίτσης: Έφυγε από τη ζωή ο γόης του ελληνικού σινεμά!
Έφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης! Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 80 χρονών!

Ακόμη μία είδηση θανάτου έρχεται στη δημοσιότητα! Αυτή τη φορά πρόκειται για ον γόη του ελληνικού κινηματογράφου Φαίδων Γεωργίτση! Ο Φαίδων Γεωργίτσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 χρονών και έχει προκαλέσει θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και σε όλους εμάς, καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός στο κοινό.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1939! Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Ενώ πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία “Ποτέ την Κυριακή” του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής στο ευρύ κοινό  μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη  και άλλους πολλούς σταρ της εποχής εκείνης.

Το παρατσούκλι που είχε στα ’70s δεν ήταν άλλο από το “Έλληνας Τζέιμς Ντιν” και μπορείς να καταλάβεις το γιατί μέσα από τις ταινίες του. Ξεχώρισε για το ταλέντο του στις ταινίες «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και πολλές άλλες!

Ο Φαίδων Γεωργίτσης στο θέατρο, είχε συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Είχε κάνει και αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση! Μάλιστα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά “Κόκκινο δαχτυλίδι”, ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του ’90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές “Καλημέρα Ζωή” και “Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά. Τα παιδιά του είναι ο Ραφαέλος και η Μαρίζα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολείται τα τελευταία χρόνια.

Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;