Ιδού γιατί πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις!

Από neolaia.gr Team 24 Φεβρουαρίου 2019

Υπάρχει μια συγκεκριμένη φράση που μαρτυρά ότι ένας άνθρωπος είναι απλά χειριστικός!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μύχια ανάγκη για συντροφικότητα, αποδοχή και «ζεστασιά», γι’ αυτό άλλωστε και συνάπτουμε και διατηρούμε τόσες σχέσεις με τους γύρω μας: Φιλικές, σχέσεις εξ αποστάσεως, ερωτικές και ημι-ερωτικές.

Πολλοί άνθρωποι, όμως, (Χωρίς να βγάζουμε απ’ έξω την ουρά μας!) φοβούνται τη μοναξιά και, συχνά, θεωρούν, εντελώς λανθασμένα, ότι δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις δυσκολίες της ζωής και την καθημερινότητα, χωρίς την παρουσία ενός ερωτικού «άλλου».

Σύμφωνα μάλιστα με την Kimberly Hershenson, μια Αμερικανίδα θεραπεύτρια που ειδικεύεται σε ζητήματα εθισμού, διατροφικών διαταραχών και ανθρώπινων σχέσεων: «Οι άνθρωποι παραμένουν σε τοξικές σχέσεις για πολλούς λόγους», κυρίως εξαιτίας του ότι «εξοικειωνόμαστε με το καθεστώς της σχέσης και απλά συνεχίζουμε στο ίδιο μονοπάτι, γιατί η αλλαγή είναι δύσκολη. Δεσμευόμαστε και συνεχίζουμε γιατί είναι ευκολότερο.»

Η εξής τοποθέτησή της, ως προς τη δυσκολία του να φύγει ένας άνθρωπος από μια τοξική σχέση, είναι διαφωτιστική: Υπάρχουν πολλοί τοξικοί σύντροφοι που λένε στο ταίρι τους ότι «δε θα ξαναβρείς κάποιον σαν εμένα», φράση που αποτελεί ενδεικτικό και αρκετά συνηθισμένο παράδειγμα χειριστικής συμπεριφοράς.

Η ίδια συνεχίζει, αναφέροντας ότι «Aσυνείδητα, οι άνθρωποι πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλο, να τον ‘διορθώσουμε»‘. Η σκέψη του να πρέπει να βγούμε ξανά ραντεβού, να φιλήσουμε, να κοιμηθούμε με κάποιον άλλο για πρώτη φορά μπορεί να μας φανεί τρομακτική. Αν αγαπάμε κάποιον και εκείνος μας δείχνει τρυφερότητα, πιστεύουμε ότι μας αγαπά κι εκείνος και νοιάζεται πραγματικά για εμάς».

Δες κι αυτό: Τι μας μαθαίνει τελικά μια τοξική σχέση;

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις δίπλα σου ένα χειριστικό άνθρωπο;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486