5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν την έχεις ξεπεράσει ακόμα
Θέλει χρόνο ο χωρισμός!

Χωρίσατε πριν αρκετό καιρό και τώρα θες να βγεις για να τα σπάσεις. Βασικά δεν είσαι ακριβώς σίγουρος αν θες να τα σπάσεις ή θες να σπάσεις κανένα καθρέφτη απ’ τα νεύρα σου, νιώθεις ότι σου λείπει και δεν μπορείς να πεις με ακρίβεια στον εαυτό σου ότι την έχεις ξεπεράσει εντελώς.

Και λογικό, γιατί ένας άνθρωπος δε “βγαίνει” από μέσα μας την επόμενη μέρα του χωρισμού. Πρέπει να περάσει κάμποσος καιρός για να πάψεις οριστικά ή έστω λιγότερο, να τον σκέφτεσαι και να μην σε πονάει.

Ιδού, λοιπόν, τα 5 βασικότερα σημάδια ότι δεν έχεις ξεπεράσει ακόμα την πρώην σου. Και μάλλον δεν είσαι απόλυτα έτοιμος να πας παρακάτω, όπως διατείνεσαι σε φίλους και γνωστούς σας.

1. Δεν κύλησε ούτε ένα δάκρυ ακόμα.

Δεν είναι υποχρεωτικό να κλάψει κανείς για να αποδείξει πως ξεπέρασε ένα χωρισμό. Ωστόσο, το κλάμα είναι μορφή έκφρασης και εκτόνωσης που δηλώνει, σε μεγάλο βαθμό, ότι επικρατεί ένας πανικός στο κεφάλι και την ψυχή μας και, επομένως, ο οργανισμός χτυπάει καμπανάκι ότι πρέπει να απελευθερωθούν κάποια συναισθήματα.

Καλό είναι να “θρηνήσεις”, με το δικό σου πάντα τρόπο, προκειμένου να μπορέσεις να πας παρακάτω.

2. Έχεις κολλήσει στο στάδιο του θυμού.

Παρότι δεν περνάνε όλοι οι άνθρωποι με τους ίδιους ρυθμούς τα βασικά στάδια του συναισθηματικού πένθους (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή), η φάση του θυμού σε θέλει δυνατό και ώριμο, προκειμένου να διαχειριστείς την κατάσταση μέσα σου και να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Αν αισθάνεσαι ευάλωτος, άστο να βγει, γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις τη θλίψη σου και να μη τη μεταφράζεις σε θυμό και νεύρα.

3. Πιστεύεις ότι θα τα ξανά βρείτε – Μήπως είσαι ακόμα σε φάση άρνησης;

Αν βαθιά μέσα σου αισθάνεσαι ότι θα τα ξανά βρείτε και θα έρθει να σε συναντήσει για να τα φτιάξετε όλα και να το πάρετε ξανά απ’ την αρχή, μάλλον δεν μπορείς ακόμα να συνειδητοποιήσεις ότι χωρίσατε. Είτε βρίσκεσαι σε άρνηση είτε θες πάρα πολύ ξανά σμίξετε. Πόσο καιρό είσαι διατεθειμένος να σπαταλήσεις περιμένοντας;

4. Γέφυρες επικοινωνίας με κάθε αφορμή.

Με κάθε ευκαιρία επικοινωνείς μαζί της, γιατί προφανώς σου λείπει και έχεις ανάγκη να μοιραστείς πράγματα. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολος ο χωρισμός, όμως το να της στέλνεις μήνυμα ή να την παίρνεις τηλέφωνο για να της πεις κάτι που σκέφτηκες, μια εκκρεμότητα που αφήσατε ή την άποψή σου για μια σειρά που βλέπατε μαζί, δε βοηθάει καθόλου ούτε εσένα, αλλά ούτε εκείνη.

5. Social media stalking.

Η δικτύωσή σου στα social media (facebook, twitter, instagram) έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Παρακολουθείς με αγωνία ποιους ακολουθεί, ποιοι την ακολουθούν, που κάνει και που δεν κάνει like, βλέπεις τις φωτογραφίες που ποστάρει και αναρωτιέσαι αν oι λεζάντες κρύβουν υπονοούμενα και απευθύνσεις προς εσένα και το χωρισμό σας. Καλύτερα να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία που αποκρύβει τα posts της, προκειμένου να μην μπαίνεις στον πειρασμό να βλέπεις τι κάνει 24/24.

Δες ακόμα: 4 λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ μετά το χωρισμό
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
9'
22 - 17
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;