3 σημάδια ότι συνάπτεις ερωτικές σχέσεις γιατί δεν μπορείς να μείνεις μόνη σου!
Πικρές αλήθειες για το φόβο της μοναξιάς!

Το να είναι κανείς single δεν είναι πάντα ούτε κατάρα ούτε ευχή. Δεν είναι ούτε ιδανικό ούτε μη ιδανικό, είναι αυτό που είναι και συμβαίνει όταν δεν έχεις βρει κάποιον άνθρωπο να σου κινήσει αρκετά το ενδιαφέρον, έτσι ώστε να αποτινάξεις την ερωτική σου μοναξιά.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που συνάπτουν κάποιες ερωτικές σχέσεις, συχνά εμφορούμενοι από το φόβο της μοναξιάς και την αυταπάτη ότι αν “είναι σε σχέση” τότε θα νιώθουν λιγότερο μόνοι. Και συνήθως οι σχέσεις αυτές είναι αλλεπάλληλες, του τύπου τελειώνει η μία και ξεκινά η άλλη σε χρόνο ντε τε.

Ποια είναι η τελευταία φορά που θυμάσαι τον εαυτό σου να μένει single και να μην τον πειράζει καθόλου;

Τα παρακάτω σημάδια μαρτυρούν ότι μπορεί οι περισσότερες ερωτικές σχέσεις που συνάπτεις να οφείλονται σε μια ενδόμυχη και βασικότατη αγωνία σου: Να μην είσαι μόνος/η σου.

1. Αφήνεις ανοιχτά μέτωπα

Χωρίζεις με κάποιον, αλλά ουσιαστικά δεν έχεις χωρίσει. Όχι απλώς ανταλλάσσετε μηνύματα, αλλά βρίσκεστε συχνά για να κάνετε σεξ ή να περάσετε τις μέρες σας μαζί. Δεν είναι κακό, απλώς είναι ένα σημάδι που φανερώνει ότι δεν έχεις συμφιλιωθεί ακόμα με τη μοναξιά σου και ίσως θα σου έκανε καλό αν την αντιμετώπιζες διαφορετικά.

2. Παραμένεις σε τοξικές σχέσεις

Αξίζει να παραμένεις σε μια σχέση που σε πληγώνει και σε απογοητεύει συνέχεια, απλώς επειδή φοβάσαι τη μοναξιά; Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να ανέχεσαι κάποιες άσχημες συμπεριφορές των άλλων;

3. Δεν είσαι και (τόσο) επιλεκτική

Σαφώς δεν μπορούμε να βάζουμε ταμπέλες και να κάνουμε λίστες με όλα εκείνα που πρέπει αυστηρά να πληροί ένας άνθρωπος για να ταιριάξει μαζί μας. Οι σχέσεις συχνά μας κατεβάζουν στη γη, μας μαθαίνουν να υποχωρούμε και να συμβιβάζουμε κάποια στάνταρ μας.

Ωστόσο, όταν το βασικό ερωτικό μοτίβο στη ζωή σου είναι άνθρωποι με τους οποίους δεν έχεις σχεδόν κανένα κοινό σημείο αναφοράς και ίσως δε σε καλύπτουν συναισθηματικά, τότε μήπως κάνεις αυθόρμητες επιλογές, απλώς και μόνο για να αποφύγεις τη μοναξιά;

Δες ακόμα: Να γιατί πολλές γυναίκες πλέον προτιμούν να είναι single!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;