Συγκατοίκηση: 3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν ζήσετε μαζί!
Η ερωτική συγκατοίκηση είναι μια υπέροχη μετάβαση, όμως πρέπει να έχεις υπόψιν σου κάποια βασικά πράγματα!

Να λοιπόν, που φτάνει η πολυπόθητη ώρα για το επόμενο βήμα. Μετά από αρκετό καιρό σε μια σχέση, η συγκατοίκηση είναι ένα βήμα ή καλύτερα μια πολύ σημαντική μετάβαση, την οποία ενδεχομένως έχετε ανάγκη κι οι δύο.

Δε θέλετε απλώς να κοιμάστε ο ένας στο σπίτι του άλλου, να βλέπετε ταινίες και να παραγγέλνετε, να βγαίνετε το βράδυ και να πηγαίνετε σινεμά τα απογεύματα. Τώρα νιώθετε πως ήρθε η ώρα να μείνετε και μαζί, να μοιραστείτε ένα σπίτι και μια καθημερινότητα, με όλα τα εύκολα και τα δύσκολα που μπορεί να περιλαμβάνει. Το συζητήσατε, το μιλήσατε και καταλήξατε πως είναι το ιδανικό στάδιο για να πάρει η σχέση σας μια πιο “σοβαρή” στροφή.

Και καλά κάνετε! Το μόνο που έχω να σου πω είναι πως υπάρχουν κάποια μικρά και μεγάλα πραγματάκια, τα οποία πρέπει να σκεφτείτε και οι δυο και εννοείται να τα συζητήσετε μεταξύ σας, προτού βάλετε τα ονόματά σας στο κουδούνι και φτιάξετε ηχογραφημένο μήνυμα με τις φωνές σας στον τηλεφωνητή.

Ρίξε μια ματιά, λοιπόν, στα βασικά θέματα που οφείλετε να επεξαργαστείτε από κοινού λίγο πριν τη συγκατοίκησή σας.

1. “Σύντροφος” και “συγκάτοικος”: Η οικειότητα δεν πρέπει να λειτουργεί ως δικαιολογία.

Το ότι πρόκειται να συγκατοικήσετε σε καινούριο σπίτι και να μοιράζεστε την καθημερινότητά σας δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα κάνετε “εκπτώσεις” στις απαιτήσεις που έχει θέσει ο καθένας, αλλά και στις ανάγκες σας. Καλό είναι να θέσετε από νωρίς κάποιους βασικούς όρους και κανόνες σχετικά με το μοίρασμα των δουλειών στο σπίτι, το μαγείρεμα και την καθαριότητα.

Ο χώρος που θα ζείτε θα ανήκει και στους δυο, πράγμα που σημαίνει ότι οφείλετε κι οι δυο να τον φροντίσετε εξίσου και με δίκαια κατανεμημένο τρόπο. Το ότι είστε ζευγάρι δε συνεπάγεται πως κάποιος από τους δυο θα κάνει όλες τις δουλειές και ο άλλος θα κάθεται. Η αγάπη αγάπη και το δίκαιο δίκαιο! Σε κάποιο βαθμό, θα πρέπει να σέβεσαι το χώρο, όπως ακριβώς θα τον σεβόσουν σε περίπτωση που συγκατοικούσες με κάποιον που είχες λιγότερη οικειότητα.

2. Όρισε τον προσωπικό σου χώρο.

Ναι, θα συγκατοικήσετε και θα ξυπνάτε κάθε μέρα δίπλα δίπλα, όμως αυτό δε σημαίνει πως θα περνάτε ΟΛΟ το χρόνο σας μαζί. Μια από τις βασικότερες προτεραιότητες, για να μην πω η πρώτη, είναι ο προσωπικός χώρος του καθενός. Και οι δυο οφείλετε να σεβαστείτε την αμοιβαία ανάγκη σας για αυτονομία, αλλιώς δύσκολα τα πράγματα.

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται λίγο προσωπικό χρόνο και χώρο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους!

3. Θα αντιμετωπίσεις τις ιδιορρυθμίες του άλλου και μη σε τρομάζει.

Απ’ τη στιγμή που θα συγκατοικήσετε, θα κληθείς να γνωρίσεις τον άλλον στην απόλυτη καθημερινότητά του, πράγμα που σημαίνει ότι θα τον βλέπεις όπως ακριβώς είναι, όπως λειτουργεί, όπως αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις. Δεν είστε ίδιοι άνθρωποι και ενδεχομένως δεν σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο, επομένως οφείλεις να σεβαστείς τη διαφορετικότητα του άλλου και, όχι να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις για να ταιριάζει πιο πολύ στα δικά σου στάνταρ.

Ο καθένας έχει τα δικά του μέτρα και σταθμά, τις δικές του παραξενιές και ιδιοτροπίες, οπότε καλό είναι να βρείτε μια “χρυσή τομή”, προκειμένου να κυλήσει ομαλά αυτή η συγκατοίκηση.

Δες ακόμα: Ο μοναδικός παράγοντας που καθιστά μια μακροχρόνια σχέση ευτυχισμένη
Τσακωμός και σχέση: 3 ατάκες που καλύτερα να μην πεις πάνω στο θυμό σου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;