Γιατί να κάνεις σεξ πριν τον ύπνο; Η επιστήμη απάντησε!
Σύμφωνα με μια έρευνα, υπάρχει λόγος που θα σε κάνει να πετάξεις το κινητό και να τον αρπάξεις απ' τα μαλλιά!

Τι κάνεις κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο;

Άλλοι διαβάζουν λίγο από το βιβλίο τους για να νυστάξουν και να κοιμηθούν πιο γρήγορα, άλλοι κάθονται μπροστά στην οθόνη του smartphone και scrolάρουν μέχρι να πονέσουν τα μάτια τους και τελικά να αποκοιμηθούν (Όχι και τόσο καλό για τα μάτια και τον ύπνο!), άλλοι βλέπουν τηλεόραση ή… κάνουν σεξ.

Από ότι φαίνεται, μάλλον όσοι κάνουν σεξ πριν τον ύπνο κάνουν πολύ καλά και υπάρχει λόγος που το λέω!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 460 ενήλικες ηλικιών 18- 70, διαπιστώθηκε ότι, περίπου το 65% των συμμετεχόντων, κοιμήθηκε πολύ καλύτερα τις φορές που είχε σεξουαλική συνεύρεση με το σύντροφό του πριν τον ύπνο.

Και που να ακούσεις κι αυτό!

Υποστηρίχθηκε μάλιστα πως τα ζευγάρια που έφτασαν σε οργασμό (Και οι δύο σύντροφοι εννοείται) κοιμήθηκαν πολύ καλύτερα μετά την ερωτική τους περίπτυξη.

Θα με ρωτήσεις βέβαια, γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η επίδραση του σεξ στην ποιότητα του ύπνου μας;

Το σεξ είναι μια απελευθερωτική πράξη κατά την οποία εκκρίνονται παντού ενδορφίνες (ορμόνες της ευτυχίας) στο σώμα μας, χαλαρώνουν οι μύες, μας κουράζει και μας ξεκουράζει παράλληλα. Όταν, λοιπόν, κάνεις σεξ, δεν έχεις άγχος ή αγωνία για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Δεν σκέφτεσαι τι σε περιμένει αύριο στη δουλειά, δεν κοιτάζεις την ώρα στο κινητό σου, ούτε αφήνεις τις σκέψεις της καθημερινότητας να σε αποπροσανατολίζουν.

Το σεξ επίσης, και ειδικά στις γυναίκες, συμβάλλει στην άνοδο του επιπέδου των οιστρογόνων, με αποτέλεσμα συχνά να ενισχύεται ο ελαφρύς ύπνος του κύκλου REM και να κοιμάσαι πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, συγκριτικά με άλλες φορές που παίζεις στο κινητό, βλέπεις μια σειρά ή μιλάς στο τηλέφωνο λίγο πριν κοιμηθείς.

Θα μου πεις βέβαια και απόλυτα δικαιολογημένα… Αν δεν υπάρχει σύντροφος, μπόιφρεντ, φλερτ, αγάπη, έρωτας ή κάποιος για να έρθεις σε ερωτική συναναστροφή;

Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να έρθεις σε οργασμό μόνη σου/μόνος σου!

Όνειρα γλυκά!

Δες ακόμα: Έρευνα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις σεξ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1