Το ελληνικό σινεμά ζητά περισσότερη αγάπη με ένα γράμμα προς τον Γιώργο Λάνθιμο!

Από neolaia.gr Team 22 Φεβρουαρίου 2019

Οι Έλληνες κινηματογραφιστές στέλνουν ένα συγκινητικό μήνυμα στον Γιώργο Λάνθιμο και ρίχνουν φως σε αυτά που λείπουν από το ελληνικό σινεμά!

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία που έχει ο Γιώργος Λάνθιμος και το ιδιαίτερο σινεμά του που του έχει δώσει τόση αναγνώριση, οι Έλληνες κινηματογραφιστές στέλνουν ένα «γράμμα» στον Έλληνα σκηνοθέτη!

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο ταξιδεύει μέχρι την παραλία της Κινέττας, που φιλοξένησε την πρώτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου επισημαίνοντας ότι «όσο θα δοξάζεις το ελληνικό σινεμά εμείς θα θυμόμαστε τους λόγους που σε κρατούν μακριά μας»

Έτσι το ελληνικό σινεμά θέλει να στείλει στον 10 φορές υποψήφιο για Όσκαρ 2019, δημιουργό της ταινίας Η Ευνοούμενη, ένα γράμμα προκειμένου να ζητήσει «λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο».

Το βίντεο αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν εδώ και τρεις μήνες οι ενεργοί Έλληνες κινηματογραφιστές προκειμένου να πείσουν την πολιτεία να χαράξει μια ενιαία πολιτική για το ελληνικό σινεμά και να βοηθήσει στην ενδυνάμωση του με χορηγίες και οποιοδήποτε μέσω θα κάνει καλύτερη την προσπάθεια για δημιουργία!

Ακολουθεί μια σειρά φράσεων που δίνουν το στίγμα όσων ανέλαβαν την πρωτοβουλία «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο»:

  • Έλλειψη στρατηγικής
  • Έλλειψη συντονισμού
  • Έλλειψη χρηματοδότησης
  • Αδράνεια του υπ. Πολιτισμού
  • Αδιαφορία της πολιτείας

Το βίντεο, ωστόσο, κλείνει με την ευχή «Γιώργο, καλή επιτυχία» για το The Favourite. Είναι μία κίνηση για να ακουστούν ακόμη περισσότερο οι δημιουργοί και όχι κάποιου είδους επίθεση προς τον Γιώργο Λάνθιμο!

Ας ελπίσουμε ότι το ελληνικό σινεμά θα μπορέσει και πάλι να θριαμβεύσει!

Δες το βίντεο!

Δες επίσης: Γιώργος Λάνθιμος: Τώρα και στο ρόλο φωτογράφου και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ξεχωριστό!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486