Το μετρό επεκτείνεται - 3 νέοι σταθμοί θα δοθούν από τον Ιούνιο!
Το Αττικό μετρό επεκτείνεται προς Πειραιά με τρεις νέους σταθμούς που εκτιμάται ότι θα δοθούν από τον Ιούνιο!

Το μετρό είναι ένα από τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) που από όταν έχει μπει στη ζωή μας, μας έχει λύσει τα χέρια. Μπορείς να πας σε όλη την Αθήνα, χωρίς να περιμένεις ώρες στη κίνηση! Επίσης είναι και το θέμα του πάρκινγκ που έψαχνες με τις ώρες!

Για αυτό έρχεται ακόμα μία επέκταση που θα βοηθήσει και άλλο κόσμο της πρωτεύουσας να κινηθεί εύκολα και με ασφάλεια. Το μετρό, λοιπόν, θα φτάσει μέχρι τη Νίκαια από τον Ιούνιο! Μάλιστα, η γραμμή 3 του Μετρό επεκτείνεται σιγά- σιγά, με 3 νέους σταθμούς μέχρι και τον Πειραιά!

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος τον Ιούνιο θα δοθούν στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια! Οι τρεις σταθμοί, μαζί με το δίκτυο, θα εξυπηρετούν χιλιάδες επιβάτες των δυτικών συνοικιών του Πειραιά καθημερινά.

Το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί σε διάστημα περίπου δυο χρόνων.

Ο κ. Μυλόπουλος εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Στις 28 Φεβρουαρίου, μάλιστα, λήγει η ημερομηνία για τις προσφορές των τριών ομίλων που έχουν προεπιλεγεί και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης για να δοθεί και να ξεκινήσει το έργο. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και προσφυγές ο ανάδοχος θα ανακηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι!

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου κατέληξαν σε λύση για το θέμα που είχε δημιουργηθεί για τον σταθμό στην πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας.

Έτσι, μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για το λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει την ονομασία “Εξάρχεια- Αρχαιολογικό Μουσείο”.

Μέσα στην περίοδο της άνοιξης υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν οι πρώτες εργασίες για τις οποίες θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ανάλογη χρηματοδότηση θα υπάρξει και για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης!

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει, τελικά, στην Πετρούπολη.

Ένα άλλο θετικό κομμάτι ήταν η αναφορά του στην προκήρυξη μελέτης από την οποία θα προκύψει προς ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου του μετρό!

Δες ακόμα: Το κέντρο της Αθήνας γίνεται αγνώριστο – Ποιος θα είναι ο νέος κεντρικός πεζόδρομος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;