Στιβ Άιρβιν: Η Google τιμάει με το σημερινό της doodle τον
Η Google τιμάει με doodle τον Στιβ Άιρβιν, ή αλλιώς Κροκοδειλάκια! Έναν από τους πιο γνωστούς θηριοδαμαστές!

Ο Στιβ Άιρβιν, γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου 1962, ήταν Αυστραλός θηριοδαμαστής και μεγάλη προσωπικότητα της τηλεόρασης. Και σήμερα που είναι η 57η επέτειος από τη γέννησή του η Google τον τιμάει με ένα doodle, που υπογραμμίζει τη λατρεία του για τη φύση και τη ζωή πάνω στον πλανήτη.

Ο Στιβ Άιρβιν που λες, έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο “Κυνηγός Κροκοδείλων”, αλλά και για ντοκιμαντέρ που γύριζε και έπαιζαν στο “Animal Planet”.

Συνολικά είχε γυρίσει 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς “Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων”. Ανάμεσα στα πολλά του επιτεύγματα ήταν η ανακάλυψη ενός νέου είδους χελώνας, που ονομάστηκε Elseya irwini προς τιμήν του.

Το 2018, μάλιστα, απέκτησε και αστέρι στο Hollywood Walk of Fame!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Happy birthday to an amazing man. Steve Irwin your missed always and u touched so many people. You inspired so many and your spirit will always live on. R.i.p #steveirwin #crocidlehunter

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claire p (@kittyclaire1987) στις

Λόγω αυτής της μεγάλης λατρείας που είχε στους κροκόδειλους έμεινε γνωστός ως “Κροκοδειλάκιας”! Κάτι που τον έκανε τον ίδιο πόλο έλξης για τους ξένους τουρίστες της Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως!

Ο Στιβ Άιρβιν αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.

Μέσα σε όλα αυτά τα επιτεύγματά του, είχε προκαλέσει και παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του, που ήταν μόλις δυο μηνών!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Happy 57th Birthday to one of my favorite animal enthusiasts! Steve Irwin! #SteveIrwin #HappyBirthday #InRememberance #Rememberance #Animals #Zoo #Zookeeper #AnimalLovers #Inspiration #AnimalExpert #Wildlife #Australia #CrocodileHunter #Birthday #Anniversary

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sean M. (@beyondergod) στις

Ο Στιβ Άιρβιν σκοτώθηκε ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας. Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, το ζώο αναπάντεχα τίναξε την ουρά του και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά.

Πέθανε εκεί που ήθελε στη φύση και πλέον όλοι τον θυμόμαστε σαν έναν ριψοκίνδυνο και λάτρη της φύσης. Έφυγε από τη ζωή στις 4 Σεπτεμβρίου του 2006, έχοντας αφήσει πίσω του δύο παιδιά! Τους Μπίντι και Ρόμπερτ Άιρβιν!

Μέσα στη τρέλα του για τη φύση και τους κροκόδειλους είχε γίνει και σταρ του σινεμά παίζοντας σε δύο ταινίες, το Happy Feet το 2006 και το Ντόκτορ Ντουλίτλ 2 το 2001!

Δες επίσης: Μολιέρος: H Google τιμά σήμερα το μεγάλο δραματουργό του 17ου αιώνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;